FOTO: Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća uoči Dana pobjede odana počast braniteljima @ Opatija

dan_domovinske_zahvalnosti_obiljezavanje_2015_3

Program obilježavanja važnih hrvatskih blagdana nastavlja se danas, prigodnim memorijalnim aktivnostima u Lovranu i Matuljima te velikim mimohodom i koncertom u Opatiji. Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

dan_domovinske_zahvalnosti_obiljezavanje_2015_1

Opatija – Memorijalnim aktivnostima započeta je jučer u Opatiji proslava 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja te Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja koji se slave danas.

Već u ranim jutarnjim satima predstavnici braniteljskih udruga okupili su se na opatijskom mulu gdje je bacanjem vijenaca u more odana počast palim braniteljima u Domovinskom ratu, nakon čega je na prvom katu opatijske tržnice otvorena izložba fotografija s ratišta snimljenih između 1991. i 1995. godine.

Nešto kasnije, brojna delegacija u kojoj su bili predstavnici MUP-a, pripadnika udruga proizašlih iz Domovinskog rata, UABA Opatija, opatijskih vatrogasaca, te roditelja poginulih branitelja s liburnijskog područja kao i gradski dužnosnici, položila je vijence i zapalila svijeće na spomen-mjestima.

dan_domovinske_zahvalnosti_obiljezavanje_2015_2

Vijenci i svijeće položeni su kod spomenika poginulih hrvatskih branitelja u Opatiji, kod spomenika poginulih hrvatskih branitelja u Voloskom te na okolnim grobljima. Uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća, minutom šutnje odana je počast svim poginulim braniteljima.

U sklopu današnjih aktivnosti, u 18 sati predviđen je mimohod branitelja glavnom opatijskom ulicom od hotela Ambasador do Slatine, gdje će se na plaži kasnije, u 20 sati u nastavku programa obilježavanja državnih blagdana održati i veliki koncert na kojem će nastupiti Puhački orkestar Lovran, Mirjana Bobuš, Karin Kuljanić, Mario Battifiaca, Šajeta, Dule i Bonaca, Folklorni ansambl Zora, Antonio Krištofić, Salpa, Ženska klapa Volosko, Ženska klapa Kamelija, Muška klapa Opatija, Vokalno-instrumentalni sastav Krematorij i David Daniel. Za vrijeme mimohoda, koji će trajati oko dvadeset minuta, promet na glavnoj opatijskoj ulici bit će usporen.

dan_domovinske_zahvalnosti_obiljezavanje_2015_4

Današnji blagdani obilježit će se i u Lovranu, gdje UHBDR Lovran u suradnji s općinom Lovran s početkom u 16 sati u parku Hrvatskih branitelja na Trgu slobode, organizira polaganje vijenaca kod spomenika palim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. U kulturno umjetničkom programu sudjeluju Puhački orkestar Lovran i hrvatski branitelj Dragen Mićević.

U Matuljima, predstavnici braniteljskih udruga i Općine postavit će vijence i cvijeće na matuljskom groblju u 9 sati, nakon čega će u 10 sati u Munama odati počast svome suborcu Milošu Dujmoviću u čiju se čast od 11 sati igra 13. memorijalni turnir.

Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

dan_domovinske_zahvalnosti_obiljezavanje_2015_5

Davor Žic / PodUčukun.net

error: Content is protected !!