FOTO: Položeni vijenci uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana branitelja i obljetnice Oluje @ Opatija

polaganje_vijenaca_opatija_2016_oluja_01

Predsjednik UDVDR-a Anto Josipović pozvao je građane da se pridruže sutrašnjem mimohodu glavnom opatijskom prometnicom u 18 sati te koncertu na Slatini, na kojem će nastupiti domaći pjevači i grupe među kojima i Duško Jeličić Dule i Bonaca, Dražen Turina Šajeta, Antonio Krištofić, Le Salpe, Karin Kuljanić, Alen Polić, ženska klapa Kamelija, klapa Skalin, FA Zora, Puhački orkestar Lovran i mnogi drugi… Veliku fotogaleriju s obilježavanja pogledajte na ovom linku

polaganje_vijenaca_opatija_2016_oluja_3_01

Opatija – Uoči proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana branitelja i 21. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluje danas je delegacija Grada Opatije predvođena zamjenikom gradonačelnika Fernandom Kiriginom položila vijence i zapalila svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima u Opatiji i okolici. U delegaciji su bili i predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata PGŽ – Ogranka Opatija, predstavnici UABA-e, roditelji poginulih branitelja, Časnički zbor, predstavnici MUP-a i vatrogasaca te gosti iz susjednih ogranaka udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

U ranim jutarnjim satima u opatijskoj luci je u more položen vijenac u spomen na sve branitelje poginule na moru i uz more te otvoren pjenušac kojim je nazdravljeno pobjedi, nakon čega su predstavnici Grada i udruga položili vijence, zapalili svijeće te minutom šutnje odali počast poginulima kod spomenika ispred Vile Antonio, kod Centralnog križa na groblju Opatija, kod spomenika na Voloskom te na grobljima Lovran, Poljane i Klana.

polaganje_vijenaca_opatija_2016_oluja_1_01

Zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin čestitao je svima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan branitelja i 21. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluje te se prisjetio dana borbe za pobjedu u kojoj su mnogi branitelji i naši sugrađani položili svoje živote.

– Ovo je trenutak za slavlje i svečanost, ali i za sjećanje na one koji se nikada nisu vratili. Zahvalni smo im na žrtvama, a na nama je da gradimo i izgradimo zemlju u kojoj će svi građani dostojanstveno živjeti, kazao je Kirigin.

Predsjednik UDVDR-a Anto Josipović pozvao je građane da se pridruže sutrašnjem mimohodu glavnom opatijskom prometnicom u 18 sati te koncertu na Slatini, na kojem će nastupiti domaći pjevači i grupe među kojima i Duško Jeličić Dule i Bonaca, Dražen Turina Šajeta, Antonio Krištofić, Le Salpe, Karin Kuljanić, Alen Polić, ženska klapa Kamelija, klapa Skalin, FA Zora, Puhački orkestar Lovran i mnogi drugi, a svoje prigodne stihove će čitati opatijska pjesnikinja Marina Česen. Također je pozvao sve zainteresirane da im se pridruže na otkrivanju spomenika poginulom opatijskom branitelju Jerku Barešiću u Brinju 13. kolovoza. Autobus iz Opatije kreće u 9 sati, s predstavnicima UDVDR-a idu i predstavnici Zastavnog voda, Opatijske mažoretkinje i mnogobrojni gosti, a sve informacije mogu se dobiti na telefon predsjednika UDVDR-a Ante Josipovića 098-195-65-94.

Veliku fotogaleriju s obilježavanja pogledajte na ovom linku

polaganje_vijenaca_opatija_2016_oluja_2_01

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!