FOTO: Pomladak PD Lisina pri osmogodišnjoj školi dr. Andrija Mohorovičić na planinarenju po svojen kraje

Predah u Veprincu

Jučerašnja ruta bila je od Matulja, preko Pobri do šetnice Carmen Sylva i na zaselak Kolavići do crkve u Veprincu. Od crkve spuštanje do zaselka Vedež, uspon na sedlo između Orjaka i Beljača, silazak na Rukavac i do Matulja. A što je sve putem zabilježio Miloš Vrenc pročitajte u nastavku teksta i pogledajte u fotogaleriji na ovom linku

Matulji – Prekrasan nedjeljni dan, kao stvoren za planinarenje i uživanje u prirodi. Organizator ovoga planinarskog pohoda Marko Hanza priuštio nam je još jedan nezaboravan dan.

Drugi ovogodišnji planinarski pohod opet je bio po našemu kraju. Prvi pohod je održan je pred tri tjedna na ruti Matulji – Trtni – Mihelići – Rukavac – Orjak (706 m) – Matulji.

Jučerašnja ruta bila je od Matulja, preko Pobri do šetnice Carmen Sylva i na zaselak Kolavići do crkve u Veprincu. Od crkve spuštanje do zaselka Vedež, uspon na sedlo između Orjaka i Beljača, silazak na Rukavac i do Matulja.

Pred osmogodišnjom školom dr. Andrija Mohorovičić skupilo se nas 43 planinara, 28 djece, od koje je najmlađoj Hani bilo 7 godina, te 15 odraslih, što mami i tati, nonoti i noni i ostalih!
I ako sam osobno protiv mnogih tehnoloških novotarija, narukvica Garmin mi se sviđa i pokazala mi je da smo hodali 6 sati i prohodali nešto više od 22 kilometra. Dugačka i ne lagana tura, a upravo su najmlađi bili i najagilniji! Jako interesantna staza Carmen Sylva, gotovo cijelo vrijeme smo bili u hladu, lijepi uspon na predivan vidikovac kod crkve na vrhe Veprinca, kratak, ali lijep uspon na sedlo iznad Vedeža. Marko nam je pred usponu na sedlo lijepo objasnio da što se više uspinješ, to se više i spuštaš. Utješno! Uslijedio je silazak po istoj stazi po kojoj smo se penjali pred tri tjedna do Rukavca. Marko nam je pokazao nekoliko novih putići od Rukavca do Matulja.

Moram pohvaliti Markovu ideju za današnju rutu, na mnogim sam mjestima bio po prvi puta u mom životu, tako da bez obzira koliko poznaš svoj kraj, još uvijek ima skrivenih i lijepih kutaka.

Za tri tjedna najava planinarenja po kastavskoj šume Loza i Lužina te po Rapalskoj granice!

I na kraju: „Sen je bilo lepo i si su bili jako zadovojni“ kako bi rekal naš Tedi!

Tekst i foto: Miloš Vrenc / PodUčkun.net

Matulji , šetnica Carmen Sylva , Kolavići, Veprinac , Vedež,sedlo Orljak,Beljač , Rukavac , Matulji,miloš vrenc, pd lisina, planinarenje, matulji

error: Content is protected !!