FOTO: Pomladak PD Lisina pri osmogodišnjoj školi dr. Andrija Mohorovičić pokorio Kastafsku šumu

Nakon što smo obišli Orjak i Leprinac, red je došao na Kastafsku šumu. A što je sve putem zabilježio Robert Koprivnjak pročitajte u nastavku teksta i pogledajte u fotogaleriji na ovom linku

Matulji – Prošle nedjelje održan je zadnji izlet školske transverzale za ovu školsku godinu koji se održava u sklopu projekta „Upoznaj domovinu i susjede“ koji provodi PD Lisina pod pokroviteljstvom Općine Matulji. Ovo je bio treći izlet u nizu kojem je ishodište bio centar Matulja. Nakon što smo obišli Orjak i Leprinac, red je došao na Kastafsku šumu. Gordana je skupila ekipu (23 djece + 10 odraslih), a Marko je osmislio paklenu turu i avantura je mogla početi.

Okupljanje je bilo u nedjelju u 9 sati ispred osnovne škole ”Andrija Mohorovičić“, a nastavili smo do štaciona pa preko Vlahovega Brega ušli u Kastafsku šumu pul starega perila. Na putu su se dalje nizala sela Cari i Brajani. Posebna atrakcija bila je Šparožna jama koja se nalazi u našem susjedstvu, a malo djece ju je posjetilo. Isto se može reći za Mačkov Vrh kao i karaule u šumi, ostaci nekih prošlih ratova. Uz lovačku kuću – ranč Zvirić, Japenice i šternu vratili smo se ponovno u civilizaciju te preko Spinčići i Trinajstići došli do naše lijepe škole oko 15 sati.

Bilo je interesantno i poučno, Marku sve petice (iz znanja i zalaganja) za odabir ture i realizaciju izleta uz svesrdnu Gordaninu pomoć.

Sen je bilo lepo i si su jako zadovojni… Vidimo se nakon duuugog toplog ljeta i zasluženog školskog raspusta u novoj sezoni ljubav je na selu…

Robert Koprivnjak / PodUčkun.net
Foto: Sandro Ružić

error: Content is protected !!