FOTO: Ponovno održan popularni marš na Učku

Mladi Pazinci ponovno propješačili od srca Istre do planinarskog doma na Poklonu…

Pazin – Proteklog je vikenda, od 5. do 7. svibnja ponovno održano popularno pješačenje mladih Pazinaca pod nazivom “Marš na Učku”. Pješačenje je organizirala neformalna inicijativa mladih uz logističku potporu udruge Veliki mali čovjek, a put je vodio od Pazina kroz trodnevno pješačenje i završio u planinarskom domu na prijevoju Poklon. Sve skupa se Maršu, koji nije održavan lanjske godine, odazvalo tridesetak mladih Pazinaca i njihovih prijatelja iz cijele Istre i Rijeke. Krenuli su iz Pazina u petak ujutro, i uz povremenu kišu preko Rismanice ih je put doveo do stare škole u Pazu, gdje su prespavali. Tamo je navečer održan i koncertni program mladih alternativnih punk bendova: Šćofrnac, Sabotaža, Skafanderi – svih iz Pazina i UTG91 iz Buzeta.

denis dejanović

Nekima od njih je to bila prilika da po prvi put nastupe pred publikom koja je samo za tu priliku potegla iz Pazina i podržavala ih pljeskom. Zabavljajući se i plešući uz muziku i vatricu, okupljenim je vizualni dojam obogaćivao žongler mačevima Denis Dejanović – Sarma iz Pazina.
Drugi dan nakon prospavane noći u staroj školi u Pazu i okrjepljujućeg doručka mladi su krenuli prema svom drugom odredištu – staroj školi u Brestu pod Učkom. No, njihov put je bio prekinut na dijelu u kojem se održavala automobilistička utrka, no nakon pauze višesatni pohod je nastavljen. Stigavši ispred dobro očuvane stare škole u Brestu pod Učkom, nakon večere mlade su zabavljali legendarni pazinski rock duo Damir i Feđa. Mnoštvom hitova pružili su lijepu kantautorsku večer koja je potrajala vise od tri sata.

Treći dan su mladi po markiranoj planinarskoj stazi nakon tri sata hoda stigli do planinarskog doma na Poklonu, gdje su uz gostoprimstvo Planinarskog društva Opatija, jer ih je sustigla kiša, završili pohod s okrjepom. Puni dojmova i pozitivnih vibracija sačekali su prijevoz i vratili se kućama, uz želju da i druge godine ponove ovo lijepo iskustvo.

Ponovno pokretanje pohoda pokazalo se dobrim potezom u smislu interesa mladih i odazivu brojnih sponzora, koji su olakšali organizaciju.

Pokrovitelji pohoda su bili Grad Pazin, Općine Cerovlje i Lupoglav, hranu su spremali Dječji vrtić “Olga Ban” Pazin te Hotel Lovac i Bistro Pod lipom iz Pazina. Sponzori: Kamen Pazin, Obrt za visinske radove Altus, caffe bar Bunker, trgovački obrt Vim, mesnica Kod Dubravka, mesnica Berković, tvrtka Pisinium, tjestenine KlaraM, tvrtka Ciburiprodukt, pekara Reginex, pekara FabrisPek, caffe bar Malin, Galanterija d.o.o., Advent d.o.o., voćarna Tihana te Obrt Bažon iz Gračišća.

skafanderi

damir i fedja

sabotaža

I. M. / PodUčkun.net