FOTO: Posada Turk / Draženović najbrža @ 22. Rally Opatija 2013.

Sve tri pobjedničke posade na cilju @ Opatija

Sve tri pobjedničke posade na cilju @ Opatija

Ukupnu pobjedu odnijela je slovensko – hrvatska posada Turk / Draženović pa tako pobjednički pehar djelomično ostaje u Hrvatskoj zahvaljujući suvozaču Zdravku Draženoviću iz AK Opatija Motorsport.

Opatija – Završen je 22. Rally Opatija. Opatijska rivijera i obronci Ćićarije u organizaciji AK Opatija ovaj vikend ugostili su neke od najpoznatijih imena hrvatskog Rallya.

Ovogodišnje izdanje rallya vozilo se itinererom dugim 376,97 km uz osam brzinskih ispita ukupne duljine 102,88 km. Svaka dionica brzinaca vozila se po dva puta, prvo u prijepodnevnim satima Dane i Ročko Polje, a potom u obrnutom smjeru na brzincima Račja Vas i Mune.

Natjecateljski dio manifestacije počeo je u jučer u 8:31 sati kada su vozači krenuli iz servisnog parkirališta koje je ove godine bilo smješteno na Preluci. Od ukupno 39 primljenih prijava, u petak se verificiralo 26 vozača. Nažalost, neki od favorita hrvatskog rallya poput najtrofejnije hrvatske posade Šebalj – Klinc, Lončarić – Pazman i Dobrila – Raštegorac morali su odustati u zadnji čas zbog poteškoća u tehničkoj ispravnosti vozila. Glavni konkurenti za ukupno pobjedu posada János Szilágyi – Csányi Botond također su odustali na drugom brzincu zbog kvarova na automobilu.

Nakon sedmog brzinca došlo je do preokreta te je vodeću poziciju zauzela slovensko – hrvatska posada Turk – Draženović koji su svakim brzincem ostvarivali sve bolje rezultate, a na kraju i ukupnu pobjedu. Svojom odličnom vožnjom ostvarili su rezultat 1:03:32.9, dok je na drugom mjestu bila posada Antal Kovacs – Gergo Istovics sa 1:03:36.0. Treće mjesto osvojila je posada Kodelja – Bužić s 1:04:36.5. Svečano proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održala se u Hotelu ”4. Opatijska Cvijeta“ .

Suvozač pobjedničke posade Zdravko Draženović (AK Opatija Motorsport)

Suvozač pobjedničke posade Zdravko Draženović (AK Opatija Motorsport)

[nggallery id=1062]

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: Martina Puž

error: Content is protected !!