FOTO: Posveta ‘zlostavljanom’ instrumentu – Elvis Stanić predstavio album Air/Zrak @ Opatija

Na promociji u Centru Gervais Staniću su se na pozornici, uz njegov matični bend s proširenom postavom i OKO, pridružili i gosti koji su sudjelovali u izradi albuma – Željka Veverec, Igor Geržina, Meri Trošelj, Nataša Uljan i Nataša Tonković, a kao poseban gost nastupio je i Marko Tolja. Fotografije s promocije albuma ”Air/Zrak” pogledajte u velikoj fotogaleriji na ovom linku.

Opatija – Elvis Stanić, poznati opatijski jazz glazbenik, predstavio je svoj novi album nazvan ”Air/Zrak” pred ispunjenim gledalištem Kulturno-turističkog centra Gervais u Opatiji. Radi se o albumu koji nosi drugačiji autorski i izvođački pečat od dosadašnjih Stanićevih radova, a sniman je uz Oslo simfonijski orkestar, čiju je ulogu na opatijskoj promociji preuzeo OKO – Opatijski komorni orkestar.

Album je, na neki način, posvećen harmonici čiji je mjeh inspirirao i sam njegov naziv.

– Air / Zrak je odrednica ovog predivnog (a u nas tako često “zlostavljanog”) instrumenta (harmonika). On se svira kako mi udišemo i izdišemo, i sve što možemo njime odsvirati je, samo i uvijek, protok zraka. Sve što njime hoću reći , moram udahnuti i izdahnuti. Snimiti album prvenstveno na harmonici učinio mi se dovoljno izazovnim da se tog posla i prihvatim… Nadam se da sam barem dijelom uspio prenijeti tračak beskrajne ljepote i radosti koju nam glazba, samo ponekad, dopušta dotaknuti, zapisao je Elvis Stanić u knjižici albuma.

Na promociji u Centru Gervais Staniću su se na pozornici, uz njegov matični bend s proširenom postavom i OKO, pridružili i gosti koji su sudjelovali u izradi albuma – Željka Veverec, Igor Geržina, Meri Trošelj, Nataša Uljan i Nataša Tonković, a kao poseban gost nastupio je i Marko Tolja.

Fotografije s promocije albuma ”Air/Zrak” pogledajte u velikoj fotogaleriji na ovom linku.

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!