FOTO: Potpisan sporazum između TZ Kvarnera i MUP-a

Liburnija.net: Potpisivanje sporazuma @ Opatija

Sigurna turistička sezona prioritet je policije, kao i turističkih djelatnika. Želimo produžiti siguran odlazak i dolazak gostiju, a činjenica je da se gosti bolje i sigurnije osjećaju uz odore svojih policajaca. Fotogaleriju s potpisivanja sporazuma pogledajte u nastavku teksta.

Opatija – U sklopu ”Kvarnerskog dana turizma 2012“, u Milenij Grand hotelu 4 opatijska cvijeta svečano je potpisan Sporazum o suradnji Turističke zajednice Kvarnera s Policijskom upravom primorsko-goranskom. Sporazum su potpisale direktorica TZ Kvarnera, dr.sc. Irena Peršić Živadinov i načelnica PU Primorsko-goranske mr.sc. Senka Šubat uz nazočnost o.d. župana PGŽ i predsjednika TZ Kvarnera, prof.dr.sc. Vidoja Vujića i glavnog ravnatelja policije MUP-a RH, g. Vlade Dominića.

Svrha ovog sporazuma je unaprjeđenje sigurnosti domaćih i stranih gostiju te pružatelja ugostiteljskih usluga. Tim povodom, PU primorsko-goranska i TZ Kvarnera tiskat će tradicionalni letak za goste naše županije s niz korisnih savjeta o prometnoj problematici te zaštiti osobne sigurnosti i sigurnosti imovine. Letak je istodobno i izraz dobrodošlice svim gostima, a bit će tiskan na hrvatskom, engleskom, njemačkom, talijanskom i slovenskom jeziku.

Osim toga, potpisanim Sporazumom o suradnji regulirano je pokretanje niza zajedničkih aktivnosti u pripremi i tijekom turističke sezone: edukativne radionice, izrada tiskanih i promotivnih materijala, zajednički nastupi u drugim turističkim regijama i medijima, zajednička povjerenstva, prikupljanje i obrada podataka o turističkom prometu, dodjela prigodnih nagrada i sl.

Vlado Dominić, glavni ravnatelj policije

Glavni ravnatelj policije MUP-a RH, g. Vlado Dominić istaknuo je tom prilikom kako je važna suradnja naše policije sa stranim policijama. Policajci u Hrvatsku tijekom turističke sezone dolaze iz čak 12 zemalja, a s porastom turista iz Japana, upravo bi i japanski policajci mogli biti među onima koji bi našu obalu učinili sigurnijom, kazao je Dominić.

Sigurna turistička sezona prioritet je policije, kao i turističkih djelatnika. Želimo produžiti siguran odlazak i dolazak gostiju, a činjenica je da se gosti bolje i sigurnije osjećaju uz odore svojih policajaca. Radi se o vrlo dobro prihvaćenom projektu, a kod nas su ovih godina pretežno boravili policajci iz Austrije i Njemačke, uskoro se nadamo i Talijanima, istaknula je načelnica PU Primorsko-goranske mr.sc. Senka Šubat.

Sigurnost u turizmu je iznimno važna, kako za nas, tako i za naše goste i ovim Sporazumom se nastavlja suradnja kazala je direktorica TZ Kvarnera, dr.sc. Irena Peršić Živadinov i naglasila kako je cilj svega unaprjeđenje sigurnosti domaćih i stranih gostiju te turističkih djelatnika.

Predsjednik TZ Kvarnera, prof.dr.sc. Vidoje Vujić naglasio je kako turisti žele vidjeti svoje ljude, osjećaju se sigurnijima ukoliko im pristupi njihov policajac. Sigurnost je, uz ugostiteljsku ponudu i smještaj, jedna od najvažnijih komponenti jer, kako je istaknuo Vujić, prosječnost više nije dovoljna.

Također, i turistički djelatnici prepoznali su ulogu koju policijski službenici imaju u ostvarivanju sigurne turističke sezone pa su tako unatrag nekoliko godina upravo policajci dobitnici priznanja TZ Kvarnera za ”Djelatnika godine“ u okviru akcije ”Volim Hrvatsku“. Ove godine priznanje je dobio Dejan Dumić, kontakt policajac iz Policijske postaje Rab, za hvalevrijedan odnos prema gostima.

[nggallery id=512]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!