FOTO: Povijesni dan – Predstavom od šest činova smještenom u 1525. godinu proslavljena Kandalora @ Mošćenice

kandalora_moscenice_2016_1

Zbivanja koja su utemeljena na povijesti mošćeničkog kraja vodila su izvođače i publiku događanjima vezanim uz svakodnevni život ovog mjesta u Srednjem vijeku, u autorskoj reinterpretaciji, a čitava priča zaključena je na Stražnici biranjem Župana. Dojmove s ovog događanja koje je zabilježio naš fotoreporter pogledajte u velikoj foto-galeriji.

kandalora_moscenice_2016_3

Mošćenice – Zanimljivim programom obilježena je u subotu Kandalora, povijesni dan Mošćenica, tradicionalno događanje koje već godinama organizira Katedra Čakavskog sabora, te ju djelomično koriste kao izvještajnu skupštinu, pa su tako i ovog puta predstavili učinke rada ove udruge u proteklih godinu dana i najavili plan za sljedeću.

Poseban dio ovog događanja jest i tematska predstava koja se održava na stvarnim, povijesnim lokacijama u starom gradu. U šest činova prema scenariju Riccarda Staraja, ova je predstava ”pučane” i posjetitelje vratila nakratko u vrijeme srednjeg vijeka, točnije 1525. godinu.

kandalora_moscenice_2016_4

Zbivanja koja su utemeljena na povijesti mošćeničkog kraja vodila su izvođače i publiku događanjima vezanim uz svakodnevni život ovog mjesta u Srednjem vijeku, u autorskoj reinterpretaciji, a čitava priča zaključena je na Stražnici biranjem Župana, a uloge su utjelovili Riccardo Staraj, Mateo Rudan, Bartolomeo Neovetić, Dalibor Beroš, Nelo Brubnjak, Edi Dešković, Antonio Lazarič, Branko Lazarić, Matej Šepić, Juri Descović, Silvana Milotić, Edo Adulmar, Marko Žele, Dušan Rubinić, Dorian Brdar, Ratko Salamon, Boris Škalamera, Bernard Jurinović i Elena Rudan te Trio Svetog Sebastijana i Kor Kaštela Mošćenica.

Za kraj dodajmo da je program ovogodišnje proslave bio oplemenjen izložbom ”Braća svećenici Makso i Marijan Peloza u župi Mošćenice“ koju su pripremili članovi Katedre, Robert Doričić, Edvin Rutar i Ana Montan , u suradnji s udrugom ”Žejane“.

Dojmove s ovog događanja koje je zabilježio naš fotoreporter pogledajte u velikoj foto-galeriji.

kandalora_moscenice_2016

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!