FOTO: Pred velikim brojem uzvanika svečano otvoren restoran ‘bianco&nero’ @ Opatija

Svečano otovrenje restorana 'bianco&nero'

Svečano otovrenje restorana ‘bianco&nero’

Uz bogatu trpezu otvorenje je obilježio nastup odličnog dua – Lele Kaplovitz i Zorana Majstorovića, dok su zidove krasile grafike naše Melinde Kostelac. Nekoliko fotografija s otvorenja pogledajte na ovom linku

Lela Kaplovitz i Zoran Majstorović

Lela Kaplovitz i Zoran Majstorović

Opatija – Svečano otvorenje restorana ‘bianco&nero’ upriličeno je sinoć pred velikim brojem uzvanika prijatelja i poslovnih partnera obitelji Marinčić koji su od nedavno u zakupu ovog atraktivnog lokala u Sportskoj dvorani Marino Cvetković.

Uz bogatu trpezu otvorenje je obilježio nastup odličnog dua – Lele Kaplovitz i Zorana Majstorovića, dok su zidove krasile grafike naše Melinde Kostelac.

Podsjetimo, pod novim vodstvom i drugačijom koncepcijom, koja uključuje potpuni gastro, eno i umjetnički doživljaj, restoran ‘bianco&nero’ razmazit će i one najizbirljivije i to svakog dana, osim ponedjeljka, od 10 do 23 sata.

Prema riječima vlasnika, obitelji Marinčić, samo ime ‘bianco&nero’ odnosi se na pripremu hrane – od jednostavnog do složenog, fine i fast te fusion, obzirom da se trude spojiti nekoliko kuhinja – lokalnu domaću i fashionable talijansku kuhinju. Domaća kuhinja odražava se u ponudi gotovih dnevnih jela koja se kuhaju “po domaći” poput pašte i fažola, plave ribe s krumpirom na salatu, kalandrake, tripica, kuhanog zajika, šuga od volovskog repa te njoki od kruha.

Ugodno druženje...

Ugodno druženje…

– Vrlo jednostavna, fina i zdrava – teletina s tunom, pašta s pestom i lignjama ili savršena pašta rajčica i basiliko. Pršut, šurlice sa šparogama, salata od skute, torta od skute sa smokvama, ravioli s crnim tartufom te svinjetina, piletina i povrće iz woka odražava se u onom drugom fashionable nazivu. Meni zaokružujemo dobrim komadom mesa ili ribe uz mnogo povrća. Dajemo važnost i hamburgeru koji može biti vrhunska delicija sa posebnim dodacima kao što su salsa verde i rossa, dok će mališanima biti pripremljene omiljene tortille. Okus je za nas, sama namirnica i trudit ćemo se ne pokvariti ju, dakle zastupat ćemo svježu, lokalnu i jednostavno spravljenu hranu. Točka na “i” su naši deserti kuće koje radi naša slastičarka koja se za početak odlučila za espresso panna cottu s krokantom od pečenih badema, kremu od mascarponea s jagodama, ali nećemo baš sve otkrit… Vinska karta je u početnoj fazi, ali trudili smo se staviti neke od poznatih vinskih favorita (Benvenuti, Ravalico, Villa Sandi), nudimo pjenušce i muškatna vina, nastojali smo ih cjenovno približiti publici. Ugodna i prostrana terasa ”bianco&nera” ugostit će sve željne ljetnog povjetarca uz čašu spritz Aperola, pjenušavog vina na čaše ili šalicu vrhunske najstarije tršćanske kave Excelsior uz zvukove Michaela Bublea ili Laure Pausini, poručili su vlasnici restorana.

Sam logo sadrži ime restorana i dodatak fine fast fusion dining kako bi se turistima donekle predstavila ponuda. Također, dogovorena je suradnja s asistentima Likovne akademije iz Rijeke, koja će se realizirati kroz razne izložbe obzirom da će prostor restorana biti korišten za promociju mladih likovnih umjetnika, a trenutno su izložene grafike naše Melinde Kostelac…

Nekoliko fotografija s otvorenja pogledajte na ovom linku

Lili I Robi Marinčić

Lili I Robi Marinčić

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!