ERSTE AD

FOTO: Predstava JaTiOnoMi o izazovima posvanja @ Opatija

Kroz ovaj kazališni projekt pokušalo se poslati poruku kako je posvojenje jednako dobar način osnivanja obitelji, kao i umanjiti stigmu prisutnu u društvu vezanu uz samu temu i posvojenu djecu.

Opatija – Tridesetak mališana popratilo je jučer ujutro gostovanje kazališta Mala scena i umjetničke organizacije ACT LAB iz Zagreba u UP ”Juraj Šporer”, s predstavom za djecu Jelene Vukmirice Makovičić i Marka Makovičića ”JaTiOnoMi”. Nešto slabijem odazivu vjerojatno je kumovalo poprilično loše vrijeme, ali možda i kompleksna tema namijenjena djeci od 4 do 10 godina, no ipak najbolje prihvatljiva među nešto starijim klincima.

Naime, u predstavi u kojoj glume Silvio Vovk, Jelena Vukmirica Makovičić i Marko Makovičić centralna je tema posvojenja djeteta, ali i istraživanje sve aspekte samog procesa posvojenja – borbe s birokracijom, ali i emotivnog dijela dolaska novog djeteta u obiteljski dom i stvaranja zajedničke obitelji. Ta je tema ovdje obrađena na vrlo kvalitetan i zanimljiv način – kroz ovaj kazališni projekt pokušalo se poslati poruku kako je posvojenje jednako dobar način osnivanja obitelji, kao i umanjiti stigmu prisutnu u društvu vezanu uz samu temu i posvojenu djecu.

[nggallery id=660]

Davor Žic / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!