FOTO: Predstava Scene Gorica pokazala kako se „likovi iz bajke“ snalaze u suvremenom svijetu @ Opatija

Tako postavljena radnja otvara niz tema koje progovaraju o brojnim stereotipima u današnjem društvu, a publika je imala prilike „probaviti“ ih uz jedinstvenu perspektivu koju prema tekstu Nine Horvat donosi režija Frane Marije Vranković. Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku.

Opatija – Što se događa nakon kraja bajke, one famozne tvrdnje da „živjeli su sretno do kraja života“, doznala je brojna publika koja se u petak navečer okupila u velikoj dvorani centra Gervais na izvedbi predstave Scene Gorica koja je upravo ove posljednje „bajkovite“ riječi odabrala za naslov svoje hit-komedije.

Duhovito i kreativno, predstava „I živjele su sretno…?“ istražuje kako bi se junakinje „priča za djecu“ snašle u borbi s modernim izazovima – tako na djevojačkoj večeri Trnoružice okuplja Pepeljugu, Snjeguljicu i Bezimenu, „suprugu onog princa koji se namjeravao oženiti Malom sirenom, ali ju je slučajno zamijenio Bezimenom“. Pepeljuga je nakon udaje rodila četiri djevojčice, a Snjeguljica se nakon niza pokušaja umjetne oplodnje rastala od svog muža s kojim „nije dijelila zajedničke interese“.

Tako postavljena radnja otvara niz tema koje progovaraju o brojnim stereotipima u današnjem društvu, a publika je imala prilike „probaviti“ ih uz jedinstvenu perspektivu koju prema tekstu Nine Horvat donosi režija Frane Marije Vranković, uz zvjezdanu postavu u kojoj su Jelena Hadži-Manev, Mia Krajcar, Doris Pinčić Rogoznica i Selma Mehić.

Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku.

Predstava Scene Gorica pokazala kako se „likovi iz bajke“ snalaze u suvremenom svijetu @ Opatija

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!