FOTO: Predstava Za umrijet od smijeha predstavila turobnu hrvatsku budućnost koja jako sliči turobnoj sadašnjosti @ Opatija

Politička alegorija britke kritičke oštrice usmjerene prema politici, društvu, religiji i drugim „trulim“ dijelovima države, u režiji Marija Kovača, gostovala je u petak navečer u opatijskom centru Gervais, predstavivši domaćoj publici svoj neobični spoj „satiričke fikcije“ i „znanstvene fantastike“. Kako je to izgledalo na pozornici Gervaisa pogledajte u velikoj fotogaleriji na ovom linku.

Opatija – Kako će izgledati Hrvatska 2132. godine? Ako je vjerovati predstavi „Za umrijet od smijeha“ koju su prema tekstu američkog dramskog pisca Christophera Duranga zajednički producirali Teatar Rugantino i Kazalište Planet Art, ta budućnost je vrlo blijeda, ali i vrlo slična sadašnjosti…

Politička alegorija britke kritičke oštrice usmjerene prema politici, društvu, religiji i drugim „trulim“ dijelovima države, u režiji Marija Kovača, gostovala je u petak navečer u opatijskom centru Gervais, predstavivši domaćoj publici svoj neobični spoj „satiričke fikcije“ i „znanstvene fantastike“.

Tekst nosi samo dvoje glumaca – Gorana Gadžić i Marko Torjanac – koji se u predstavi pojavljuju kao On i Ona, u međusobnim tiradama propitkujući odnos muškaraca i žena, ljudi i boga, države i naroda, mržnje i identiteta, a zaključuje ju pojava Željke Markić, koja je u teokratskom društvu za nekih „stoljeće i kvarat“ proglašena sveticom i narodnom heroinom.

Kako je to izgledalo na pozornici Gervaisa pogledajte u velikoj fotogaleriji na ovom linku.

D. Ž. / PodUčkun.net
Foto: Damirov Foto Kutak