FOTO: Predstavljanje slikovnice ‘Morčić’ ispunilo vološćansku placu ljubiteljima Gervaisa i Ružića

promocija_slikovnice_morcic_vedran_ruzic_volosko_2016 (2)

Promociju je obilježio izvrstan glazbeni program na kojem su svoje viđenje jazz standarda prezentirali Darko Jurković Charlie (gitara) i Vedran Ružić (kontrabas), a druženje je nastavljeno uz Jarbolu Ružić i prigodnu zakusku… Veliku fotogaleriju s promocije pogledajte na ovom linku

promocija_slikovnice_morcic_vedran_ruzic_volosko_2016 (4)

Volosko – Na prepunoj vološćanskoj placi prekjučer je održana promocije slikovnice ‘Morčić’ koja je nastala na tekst Drage Gervaisa s ilustracijama Vedrana Ružića. Slikovnica objavljena u izdanju Izdavačke kuće “Adamić” obnovljena je varijanta slikovnice koja je posljednji put na Gervaisove stihove izašla davne 1978. godine.

– Drago Gervais antologijski je čakavski pjesnik, a njegovi poznati stihovi o Morčiću objavljeni su davno, prije 38 godina i u ruhu slikovnice. No, svako vrijeme vraća se svom antologijskom pjesniku ‒ pred nama je sada slikovnica mladoga slikara Vedrana Ružića (također, Opatijca) koji Morčića prikazuje na svoj način, u skladu s vremenom u kojem živi i stvara. U ovoj je slikovnici Vedran ispričao Gervaisovu priču o Morčiću likovnim jezikom u kojem je sve živo, kreće se, govori (komunicira između sebe i s onim tko gleda/sluša/čita), boje su ovdje tople, životne, svijetle, i sve to odražava specifičnu Gervaisovu naraciju punu humora i topline. Vedranov Morčić, u prisnu dijalogu s Gervaisovim stihovima, poziva na pokret, igru, i to ekspresivnim crtežima koji se nižu kao filmski kadrovi jedne živahne i vesele anegdote, istaknula je doc.dr.sc. Vjekoslava Jurdana, koja je ujedno iskoristila priliku i odrecitirala nekoliko stihova spomenutog pjesničkoga barda.

promocija_slikovnice_morcic_vedran_ruzic_volosko_2016 (6)

Uz autora Vedrana Ružića koji je ujedno bio i voditelj promocije, o velikom čakavskom pjesniku i njegovoj ostavštini govorili su i Elizabet Jovanović te Dragan Ogurlić koji je napomenuo je ‘Morčić’ četvrta slikovnica koju je realizirao s Ružićem (Mačak z Voloskega, Vid z Reki i Vincent iz Kastva).

Promociju je obilježio izvrstan glazbeni program na kojem su svoje viđenje jazz standarda prezentirali Darko Jurković Charlie (gitara) i Vedran Ružić (kontrabas), a druženje je nastavljeno uz Jarbolu Ružić i prigodnu zakusku…

Veliku fotogaleriju s promocije pogledajte na ovom linku

promocija_slikovnice_morcic_vedran_ruzic_volosko_2016 (1)

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!