FOTO Predstavljen brod za traganje i spašavanje Nis Randers u Marini Admiral

Brod je dug 23 metra i širok šest metara, a na današnju premijernu probnu vožnju uz čelnike LRH, lovranskog načelnika Bojana Simoniča te predstavnike Grada Opatije, stigao je i ministar turizma Gari Cappelli.

Opatija – Brod za traganje i spašavanje Nis Randers predstavljen je danas u opatijskoj Marini Admiral. Radi se o dvomotornom pomorskom spasilačkom brodu koji je kupljen od strane Liburnia Riviera Hotela za korištenje na području Opatije i čitavog Kvarnera.

Kupovina spasilačkog broda doprinos je ove tvrtke lokalnoj zajednici koje je važan dio i s kojom Liburnia Riviera Hotele već desetljećima vežu snažni partnerski odnosi. Brod će biti na raspolaganju lokalnim hitnim službama i u velikoj mjeri im pomoći u umanjivanju posljedica opasnosti na otvorenom moru te na taj način unaprijediti sigurnost na području čitavog Kvarnera. Uz navedeno, „Nis Randers“ će dati doprinos raznovrsnosti i atraktivnosti turističke ponude ovog kraja. Brod će biti dostupan za turistički najam, nudeći svim zainteresiranima jedinstveno iskustvo plovidbe i odmora na pomorskom spasilačkom brodu.

Pomorski spasilački brod „Nis Randers“ je prethodno bio u vlasništvu Njemačke pomorske službe spašavanja (DGzRS). Dug je 23,3 metra, a širok 5,5 metara, s trupom izgrađenim od aluminija i maksimalnom brzinom kretanja od 19 čvorova. Opremljen je Rosenbauer vodenim topom za gašenje požara kapaciteta 5000 litara u minuti, a uz brod dolazi i pomoćni čamac „Onkel Willi“, duljine 6,9 i širine 2,3 metra, koji se može kretati maksimalnom brzinom od 17 čvorova.

– Samo tjedan dana nakon što smo prezentirali ulaganje u obnovu povijesnog opatijskog Hotela Kvarner s velikim zadovoljstvom imamo priliku po prvi puta demonstrirati što pomorski spasilački brod „Nis Randers“ može učiniti za umanjivanje posljedica opasnosti na otvorenom moru na području čitavog Kvarnera. Kako bismo dali doprinos lokalnoj zajednici, planiramo staviti ovaj brod na raspolaganje lokalnim hitnim službama i nadamo se da će u potpunosti ispuniti namjenu zbog koje smo ga nabavili te bitno unaprijediti sigurnost na otvorenom moru ovog prekrasnog zaljeva, rekao je na današnjem događanju Heimo Waldemar Hirn, predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela.

Nakon nedavno predstavljenog ulaganja u obnovu Hotela Kvarner u vrijednosti od 23,5 milijuna eura i dugoročnog plana dodatnih investicija u područje Opatije i Kvarnera vrijednih više od 100 milijuna eura, tvrtka Liburnia Riviera Hoteli kupnjom ovog broda istaknula je svoju usmjerenost na ulaganje ne samo u nekretnine i zaposlenike, nego i u lokalnu zajednicu, s ciljem unaprjeđenja turističke ponude i pozicioniranja ovog kraja kao jedne od vodećih europskih destinacija. Umanjivanje posljedica opasnosti na otvorenom moru i olakšanje rada lokalnih hitnih službi koje se brinu za sigurnost svih posjetitelja i građana, svakako je korak naprijed do takvog cilja, što je pozdravio zapovjednik vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije Mladen Šćulac, predstavnici Jedinica lokalne samouprave s Liburnije, zapovjednik policijske postaje Opatija zapovjednik Tomislav Milković i ministar turizma Gari Cappelli.

Predstavljen Brod Za Traganje I Spašavanje Nis Randers U Marini Admiral

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

 

 

error: Content is protected !!