FOTO: Predstavljen časopis Croatia airlinesa @ Vila Angiolina

Opatija je središnja tema zimskog izdanja putničkog časopisa Croatia, koji je namijenjen ponajprije putnicima i besplatno se distribuira u svim zrakoplovima Croatia Airlinesa. Izlazi četiri puta na godinu (proljeće, ljeto, jesen, zima) i tiska se u 35.000 primjeraka.

Opatija – Danas je u Vili Angiolini predstavljen putni časopis Croatia hrvatskoga nacionalnog avioprijevoznika Croatia Airlinesa, člana udruge Star Alliance. Časopis su predstavili glavni direktor Croatia Airlinesa Srećko Šimunović, glavna urednica časopisa Ksenija Žlof i opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić.
Povod je velika reportaža o Opatiji, gradu s najduljom neprekinutom turističkom tradicijom u Hrvatskoj, koja je objavljena u zimskom izdanju putnog časopisa Croatia. Turistički biser kvarnerske rivijere predstavljen je u riječi i fotografiji na gotovo 20 stranica, što je dodatna promocija grada i Primorsko – goranske županije u zemlji i inozemstvu s obzirom na to da je časopis namijenjen ponajprije putnicima i besplatno se distribuira u svim zrakoplovima Croatia Airlinesa. Izlazi četiri puta na godinu (proljeće, ljeto, jesen, zima) i tiska se u 35.000 primjeraka, a donosi teme koje predstavljaju hrvatsku baštinu, kulturu, tradiciju, umjetnost, prirodne ljepote, običaje različite ljude i zanimljivosti naše zemlje.

Prigodom današnjeg predstavljanja Srećko Šimunović, glavni direktor Croatia Airlinesa, istaknuo je kako je putni časopis prepoznatljivi hrvatski brand, koji promiče prirodne, povijesne i kulturne ljepote Hrvatske te tako pridonosi razvoju hrvatskog turizma. Dodao je da će nacionalni avioprijevoznik i ove godine letjeti na izravnoj međunarodnoj liniji između Rijeke i Londona (Heathrow), srijedom, što će pridonijeti daljnjem razvoju turističkih potencijala Primorsko – goranske županije, kao i grada Opatije. Čelni čovjek Croatia Airlinesa rekao je kako se razmatra i mogućnost izravnog povezivanja Rijeke i Barcelone te da će eventualno uvođenje ove linije ovisiti o zanimanju turoperatora.
Izbor Opatije kao turističkog odredišta za središnju temu putnog časopisa, kojeg izdaje Croatia Airlines, vrlo je važno u trenutku predsezonskih aktivnosti, izjavio je gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić.
– U susret novoj ljetnoj turističkoj sezoni, naš se grad predstavlja na skoro dvadeset stranica putnog časopisa, koji se dijeli putnicima na svim linijama našeg nacionalnog avioprijevoznika. Smatram da je ovakav način direktne promidžbe jedan od najkvalitetnijih i to može biti dodatni impuls stvaranju dubljeg interesa za odabir Opatije kao mjesta na karti svijeta koje se ”mora vidjeti“. Opatija će zasigurno opravdati taj interes, jer je sinonim uspješnog turističkog odredišta u čijim su ljepotama kroz dulje od stoljeća i pol, uživali milijuni gostiju. Uredništvo časopisa prepoznalo je Opatiju i njezin potencijal kao vrijednu informaciju za putnike Croatia Airlinesa, kazao je Dujmić.
Obnašatelj dužnosti župana Primorsko-goranske županije, prof.dr.sc Vidoje Vujić, pohvalio je dokumentarnost i ujednačenost tekstova i fotografija kojima je predstavljena Opatija.
– Kada bi se i Zračna luka Rijeka češće pojavljivala kao aktivnije mjesto u domaćem i međunarodnom zračnom prometu, avioputnici bi imali više prilike za posjet Opatiji. Uvjeren sam da će se to postići u doglednoj budućnosti, zaključio je dr. Vujić.
Ova prezentacija ukazala je na veliki potencijal međusobne suradnje i potrebe za novim aktivnostima Grada Opatije, Primorsko-goranske županije i Croatia Airlinesa, o čemu su danas čelnici i razgovarali, a koje se prije svega odnose na dovođenje većeg broja vikend gostiju na Kvarner.
[nggallery id=12]
Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: David Kurti

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net