FOTO: Predstavljena knjiga ”Kvarnerska kupališna baština“

a_muzej_nOpatija – U petak, 20. studenoga 2009., u 19.30 sati u Hrvatskom muzeju turizma, vili Angiolini u Opatiji predstavljena je knjiga ”Kvarnerska kupališna baština“, autorice Mirjane Kos i Julije Lozzi Barković.
Predstavljanje knjige privuklo je veliki broj ljubitelja ”Kvarnerske kupališne baštine”, koji su mogli saznati razne pojedinosti vezane za arhitekturu i povijest istoimene obrađene teme. Kako su se nekad gradila kupališta, koja su sve postojala od Senja do Kvarnera, te što je sve izvučeno i od zaborava sačuvano iz raznih arhiva? Odgovore na ova pitanja, ali i mnoge druge detalje saznat ćete upravo iz ove knjige.
Na predstavljanju su sudjelovali Vinko Ivić (predsjednik Hrvatskog muzejskog vijeća), Vladi Bralić dipl.ing.arh, Goran Crnković (ravnatelj Državnog arhiva u Rijeci) te Kristijan Staničić (predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hoteli).
Posjetite vezanu foto galeriju s predstavljanja knjige u vili Angiolini, te u nastavku stare razglednice i fotografije opatijskih kupališta.
kupalista

Slatina

Slatina


kupalista-1
kupalista-3
Tomaševac

Tomaševac


Nacrt

Nacrt


I. M.

error: Content is protected !!