FOTO: Predstavljena Liburnijska stranka @ KD Zora

Regija je u pravilu dovoljno snažna i velika da raspolaže potrebnim prostornim, gospodarstvenim i inim potencijalima, a ujedno dovoljno mala da ne izgubi kontrolu na očuvanju svojih tradicijskih vrijednosti, istaknuto je na predstavljanju.

Opatija – Naša stranka je prva stranka koja će se brinuti o problemima naših liburnijskih mjesta. Brinuti se o razvoju, otvaranju novih radnih mjesta, brinuti se o stvarnim potrebama svih naših građana i posjetitelja, istaknuo je u uvodnom govoru Nikica Pažin, predsjednik Liburnijske stranke, prilikom predstavljanja stranke u Kulturnom domu Zora, koje je privuklo mnoge građane s područja cijele Liburnije, ali i predstavnike različitih političkih stranaka koje djeluju u našem kraju.

– 20 godina izmjenjuju se velike stranke poput SDP-a, HDZ-a, HNS-a, IDS-a i obećavaju nam bolje sutra. Do kada ćemo čekati? Liburnijsko područje tone, gostiju je sve manje, nezaposlenost raste, grade se raznorazni osobni spomenici, uvode se razni nameti i porezi, građani žive sve teže i lošije. Svaka vlast optužuje prošlu i tako nastoji zamagliti svoj nerad, neznanje, nekompetentnost. Zato i kažemo da nismo ni levi, ni desni, već pravi. Jedno je sigurno. Nama je bitan čovjek, njegova stručnost, kompetencije, njegov rad, a ne stranačka pripadnost. I smatramo da samo takvi ljudi mogu promijeniti sadašnju situaciju. Sadašnje vlasti se ponašaju po modelu ”ako nisi s nama neprijatelj si“ ili ”ako ne misliš kao ja, ne trebam te“. Naprotiv. Tvrdim da u svim tim strankama ima kvalitetnih ljudi, ali stranačka diktatura potvrđuje navedeno, istaknuo je Pažin.

Osim Pažina, na predstavljanju su sudjelovali i Robert Kurelić (Akcija mladih), Vilma Krivokuća (NL Nikice Pažina) i Jan Bernd Urban (NL Amira Muzura).

– Regionalnost kao odrednica djelovanja Liburnijske stranke leži u uvjerenju da se najoptimalniji rezultati svekolikog razvoja nekog kraja postižu na regionalnoj razini. Regija je u pravilu dovoljno snažna i velika da raspolaže potrebnim prostornim, gospodarstvenim i inim potencijalima, a ujedno dovoljno mala da ne izgubi kontrolu na očuvanju svojih tradicijskih vrijednosti, poručio je Robert Kurelić.

– Ja sam još uvijek član Nezavisne liste Amira Muzura, i planiram ostati do kraja ovog mandata u Gradskom vijeću. No, ta činjenica nije me spriječila, da svoje znanje, želju i rad, stavim na raspolaganje svojim istomišljenicima u Liburnijskoj stranci koji su željni promijeniti trenutno stanje u našem kraju. Također, vjerujem da će Liburnijska stranka biti pionir drugačije politike. Politike dijaloga, iskrenosti, razumijevanja, tolerancije i znanja, dodao je Urban.

Predstavljanje stranke inspiriralo je Dina Đelmu, da napiše prigodnu pjesmu, koju je pročitao na samom početku, a druženje je završeno uz prigodnim domjenkom ispred KD Zora.

[nggallery id=275]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!