FOTO Predstavljena monografija Hotelijersko-turističke škole Opatija ’90 nam je godina tek’

Predstavljena monografija škole “90 nam je godina tek”, a kako je proteklo predstavljanje pogledajte OVDJE.

Opatija – U Villi Angiolini danas je predstavljena monografija Hotelijersko-turističke škole Opatija „90 nam je godina tek“, nastala u povodu obilježavanja 90. obljetnice rada škole. Monografiju su predstavili ravnateljica Ksenija Beljan, ujedno i urednica monografije te profesorice Tanja Marčan, Lorna Ivančić Vukelić i Nataša Modrić Tićak. Visok obljetnicu ravnateljici su čestitali gradonačelnik Ivo Dujmić i gost iz prijateljskog grada Bad Ischla, gradonačelnik Hannes Heide, kao i ravnatelji osnovnih i srednjih škola, bivši profesori i učenici te mnogobrojni gosti i uzvanici.

– Opatija je 2014. godine proslavila 170 godina turizma, ove godine obilježava 130 godina zdravstvenog turizma, kao i 90 godina rada vaše škole. U povijesti su Opatiju pohodile mnoge okrunjene glave te je već onda morala imati stručne kadrove koji će brinuti o gostima grada. I danas Opatija ima najbolje turističke kadrove, a zahvaljujući Hotelijersko-turističkoj školi. Mi u gradu stalno promišljamo kako olakšati život mladim ljudima, da ne moraju odlaziti iz Opatije, te dajemo brojne poticaje, istaknuo je gradonačelnik Dujmić.

Ravnateljica je prvi primjerak monografije poklonila gradonačelniku te zahvalila što Grad prati njihov rad i podržava ih u projektima.

Predstavljanje monografije vodio je književnik Milan Zagorac, koji je s članicama uredništva razgovarao o nastanku ove vrijedne knjige, kao i o izazovima s kojima su se susrele. U glazbenom dijelu svečanosti nastupila je prof. Anita Primorac na glasoviru.

– Ovu monografiju posvećujemo sadašnjim i bivšim generacijama. 90 godina u ljudskom životu je mnogo, ali na lenti vremena tek crtica. U knjizi smo obradili kronologiju nastanka škole, presjek rada nastavnika i učenika te popise bivših učenika. Dio knjige odnosi se i postignuća naših učenika te suradnju s ostalim institucijama. Iako je naša škola smještena u staroj vili, ona ima dušu, no u budućnosti bi učenici trebali dobiti adekvatniju novu zgradu, kazala je Beljan te istaknula kako su mnogi od bivših učenika danas poznati gospodarstvenici, političari profesori, estradnjaci i sportaši. Direktorice hotela Ana Jajalo i Josipa Jutt Ferlan, pjevači Nikolina Tomljanović, Mario Lipovšek Battifiaca i Antonio Krištofić i rukometni reprezentativac Halil Jaganjac tek su neki od njih.

Sutra, 17. travnja u 12 sati u Centru Gervais održat će se svečanost obilježavanja 90. obljetnice…

error: Content is protected !!