FOTO: Predstavljena Opatijska planinarska obilaznica

predstavljanje_opatijske_planinarske_zaobilaznice_2014

Autori trase su Boris Petrić, Boris Rumac i Milivoj Filipović, kojima je u terenskoj pripremi mnogo pomogla i Ludmila Petrić. Detalje o Opatijskoj planinarskoj obilaznici provjerite u nastavku teksta.

Opatija – U prepunoj Velikoj dvorani Vile Antonio nedavno je održano javno predstavljanje Opatijske planinarske obilaznice. Uime Planinarskoga društva ”Opatija“, čiji su članovi osmislili i proveli u djelo cijeli projekt, prezentaciju je održao tajnik Društva Igor Eterović.

U svojem predstavljanju objasnio je da se radi o veznoj obilaznici kružnog oblika namijenjenoj planinarima i izletnicima čiji je osnovni cilj jednim jedinstvenim putom povezati sve vrhove koji okružuju Opatiju, među kojima i one manje poznate. Njezina je ukupna dužina 45 km, što podrazumijeva 15 sati i 30 min hoda, a može se proći za dva dana.

predstavljanje_opatijske_planinarske_zaobilaznice_2014 (1)

Autori trase su Boris Petrić, Boris Rumac i Milivoj Filipović, kojima je u terenskoj pripremi mnogo pomogla i Ludmila Petrić. Igor Eterović prikazao je cijelu rutu Obilaznice na zemljovidu, predstavivši nakon toga i fotografijom svih petnaest kontrolnih točaka. Posebno je mjesto u svojem predstavljanju posvetio fotografijama s markiranja i radnih akcija, zahvalivši svim članovima i prijateljima Društva koji su u realizaciju Opatijske planinarske obilaznice ugradili svoje napore, a pogotovo njezinu idejnom začetniku Borisu Petriću, koji je svojim entuzijazmom nadahnuo mnoge druge. Eterović je posebno izdvojio Grad Opatiju, koji je u potpunosti financirao izradu Vodiča i dnevnika Obilaznice te svesrdno podržao i ostale aktivnosti potrebne za njezin dovršetak.

Na kraju predstavljanja prisutnima su se obratili predsjednica Planinarskog društva ”Opatija“ Mirjana Brumnjak, pozvavši sve da podrže predstojeću radnu akciju 15. ožujka 2014. i uključe se u što većem broju, te zamjenik opatijskoga gradonačelnika Fernando Kirigin, koji je posebno pozdravio ideju osnivanja Opatijske planinarske obilaznice, naglasivši da je riječ o izvanrednoj nadopuni opatijske turističke ponude.

predstavljanje_opatijske_planinarske_zaobilaznice_2014 (2)

Njezin velik potencijal vidi ne samo u tome što pruža mogućnost zdravijeg i aktivnijeg načina života građanima Opatije već omogućuje svim uzrastima i bolje upoznavanje s prirodom koja ih okružuje. Kirigin je također podcrtao važnost radne akcije, kazavši da će se u velikoj mjeri odazvati i zaposlenici Grada Opatije. Na samome kraju trud i napore opatijskih planinara pohvalio je i predsjednik Istarskog planinarskog saveza Vladimir Rojnić, zahvalivši im ujedno na suradnji i angažmanu tijekom izrade HGSS-ove karte Ćićarije i Učke koja bi uskoro trebala ugledati svjetlo dana.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u velikoj radnoj akciji 15. ožujka 2014. mogu se do srijede 12. ožujka 2014. prijaviti Igoru Eteroviću, tajniku Društva i koordinatoru akcija oko Opatijske planinarske obilaznice, na adresu e-pošte igor.eterovic@gmail.com ili na broj telefona 091/782-7733. Više informacija o Opatijskoj planinarskoj obilaznici objavljeno je na službenim web-stranicama Planinarskoga društva ”Opatija“.

[nggallery id=1193]

Ivana Eterović / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net