FOTO: Predstavljena tehnologija Kabel X @ Učka

Kabel X kao nova tehnologija koja je u svijetu ušla u primjenu u nazad samo nekoliko godina bitno je promijenila vrijeme zamjene desetke godina stare tehnologije klasičnih bakrenih kablova.

Učka – Prošlog tjedna veprinačka tvrtka 3t.cable svojim poslovnim partnerima i medijima predstavila je nova tehnologiju Kabel X.

– Kabel-x tehnologija nudi novu alternativu u telekomunikacijskoj industriji. Kabel-x je rješenje za brzo, učinkovito i ekonomično izvlačenje zastarjelih bakrenih parica iz vanjskog plašta kabela, ostavljajući otvorene cijevi spremna za ugradnju optičkih vlakana. Metoda je idealna za rješavanje dionica koja su nedostupna (prolaz ispod rijeka, željeznice, raskršća i sl.), na kojima je zabranjeno kopati (zaštićeni spomenici kulture, u centru grada…), odnosno na mjestima gdje nam je potrebno brzo i efikasno iznalaženje rješenja za prolaz kabela a imamo postojeći kabel kojeg možemo koristiti, istaknuli su predstavnici tvrtke na prezentaciji na kojoj se je mogla vidjeti primjena nove tehnologije, istaknuo je Saša Ukić, direktor tvrtke.

Kabel X kao nova tehnologija koja je u svijetu ušla u primjenu u nazad samo nekoliko godina bitno je promijenila vrijeme zamjene desetke godina stare tehnologije klasičnih bakrenih kablova. Nekoliko godina istraživanja jednog od najvećih problema razvoja modernih tehnologija u urbanim područjima stvorilo je potpuno nov pristup radu i to prihvaćajući najmodernije trendove razvoja tehnologije, smanjujući troškove, skraćujući vrijeme
i postavljanje ekoloških standarda visoko s posebnim osvrtom na korištenje za okoliš neagresivnih tehnologija i mogućnošću recikliranja većeg djela zastarjelih kablova. Kabel X sa sigurnošću nosi epitet procesa koji je najbolja opcija zamjene stare infrastrukture s novim optičkim kablovima.

– Razumijevajući potrebe korisnika za pouzdanim, efikasnim i ekonomski isplativim rješenjima, 3t.cable nudi pravo rješenje u svjetlovodnom širokopojasnom mrežnom planiranju, projektiranju, proizvodnji i instalaciji, puštanju sustava u rad i održavanju – sve u svrhu povezivanja. Kao vodeće poduzeće na ovom području, stručno upravljamo i integriramo pametne mreže u projekte onih koji žele iskoristiti naše znanje i iskustvo, te sve prednosti pametnih komunikacijskih tehnologija. 3t.cable je jednostavan potez prema inteligentnim rješenjima te ujedno ovlašteni i certificirani zastupnik Kable-X tehnologije za Republiku Hrvatsku, dodao je Ukić.

[nggallery id=657]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!