FOTO: Predstavljeno drugo izdanje knjižice o hrastu Miljenke Šepić @ Opatija

miljenka_sepic_2014_livada_izlozba

Uz promociju knjižice o opatijskim hrastovima, Šporer, odnosno prostor ispred njega, ugostio je još jedan zanimljivi umjetnički projekt, u ovom slučaju plesni. Naime, umjetničko-scenska organizacija ‘‘Plesni art laboratoriji’‘ i samostalna umjetnica-koreografkinja Senka Baruška predstavili su svoj ‘‘Ples budućnosti’‘, temeljen na ideji Isadore Duncan koji nudi novi, svježi način promišljanja i stvaranja novog duhovnog plesnog kazališta. Veliku foto-galeriju s otvorenja izložbe i predstavljanja knjižice možete pronaći na ovom linku

Opatija – Drugo izdanje knjižice ‘‘Hrast, Quercia, Oak, Eiche’‘ opatijske umjetnice Miljenke Šepić predstavljeno je preksinoć u prostoru Umjetničkog paviljona Juraj Šporer. Zanimljiv projekt donosi fotografije najznačajnijih stabala hrastova koji se nalaze uz lungomare, a prvo izdanje objavljeno 2011. godine naišlo je na dobar prijem kod stanovništva, ali i kod turista.

miljenka_sepic_hrast_2014_1

– Povodom 170 godina turizma u Opatiji izdano je ovo drugo izdanje knjižice, koje smo malo i obnovili, tako da će se usporedbom dvije knjige vidjeti koji su sve hrastovi nestali u međuvremenu, kazao je Oliver Kamenečki iz izdavačke kuće Rima.

Akademska slikarica Šepić zaslužna je za fotografije i grafičko oblikovanje, a tekstove uz nju potpisuju još i Marko Randić te Ferruccio Ritossa koji je, zapravo, i usadio početnu ideju autorici za ovakav projekt.

– Prije puno godina sretala sam gospodina Ritossu koji je tada sa svojim studentima dolazio u Opatiju, na lungomare, promatrati hrastove. Objasnio mi je da je to jedina situacija u čitavoj Europi da su se hrastovi spustili sve do mora. A kad su počeli sjeći te hrastove, sjetila sam se njega, i odlučila napraviti ovakvu knjižicu da barem kroz nju budu sačuvani, kazala je Šepić.

Promocija knjižice o hrastu održana je u prostoru u kojem je još uvijek postavljena Šepićkina izložba ”Livade” otvorena prošlog tjedna, a veliku foto-galeriju s otvorenja možete pronaći na ovom linku.

Uz promociju knjižice o opatijskim hrastovima, Šporer, odnosno prostor ispred njega, ugostio je još jedan zanimljivi umjetnički projekt, u ovom slučaju plesni. Naime, umjetničko-scenska organizacija ‘‘Plesni art laboratoriji’‘ i samostalna umjetnica-koreografkinja Senka Baruška predstavili su svoj ‘‘Ples budućnosti’‘, temeljen na ideji Isadore Duncan koji nudi novi, svježi način promišljanja i stvaranja novog duhovnog plesnog kazališta.

Veliku foto-galeriju s otvorenja izložbe i predstavljanja knjižice možete pronaći na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi, Giulio Bonačić

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net