FOTO: PreGel predstavio svjetske novitete u sladoledarstvu @ Opatija

PreGel, vodeći svjetski proizvođač sirovina za sladoled, u hotelu Ambasador, održao je Dane otvorenih vrata s ciljem predstavljanja svjetskih noviteta u sladoledarstvu Osim u Opatiji, predstavljanje je održano u Zagrebu, Osijeku i Splitu.

Opatija – PreGel, vodeći svjetski proizvođač sirovina za sladoled, prošlog tjedna u hotela Ambasador, održao je Dane otvorenih vrata s ciljem predstavljanja svjetskih noviteta u sladoledarstvu, kojem je prisustvovalo stotinjak ljudi.

– Dani otvorenih vrata namijenjeni su već postojećim sladoledarima, slastičarima i ugostiteljima, kao i onima koji se tek namjeravaju okušati na ovom tržištu koje se pokazalo iznimno otpornim na utjecaje financijske krize i recesije. PreGel je prisutan na hrvatskom tržištu već 15-ak godina, i ove godine, osim novih sladolednih okusa, preljeva i umaka, predstavljene su i nove ideje za dekoraciju i izlaganje sladoleda, kao i Soft-ice i Frozen Yogurt koncepti – najbrže rastući segmenti ove industrije, kazao nam je Aljoša Bratuša, organizator eventa.

Posjetitelji su uživo gledali izradu sladoleda na najnovijim Carpigiani strojevima, te dekoriranje i izlaganje sladoleda u novim linijama Orion vitrina, najpoznatiji brend vitrina za sladoled. Majstori domaćini su bili Talijani Stefano Tarquinio slastičar iz Bolonje, export manager Fabio Zucchini s Carpigiani Gelato Universitya te Alberto Fortunato iz PreGela.

– Alberto Fortunato, talijanski majstor sladoleda predstavio je novitete poput: hit sladoled Pino Pinguino, umak od Vučjeg trna (Hippophae rhamnoides), sladoled na bazi Stevie (prirodni zaslađivač), svježe zamrznuti jogurt (frozen yogurt), sladoled na bazi čistog prirodnog pistacija i premium lješnjaka i mnoge druge. Carpigiani je svjetski lider u području strojeva za proizvodnju sladoleda i soft-icea i ove godine su predstavili novi stroj za sladoled Maestro, koji ima mogućnost kuhanja slastičarskih krema, topinga i umaka, temperiranja čokolade i drugog. Sirovine za sladoled predstavila je firma Puratos-Konding, a opremu Konding projekt, dodao je Aljoša Bratuša.

[nggallery id=709]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!