FOTO: Premijera predstave ‘V Rukavac ni po kozu’

Tijekom izvedbe same predstave, škerci i aplauzi su se izmjenjivali u jednakom ritmu, a prepuni tarac ispred pozornice svjedočio je izvrsnoj predstavi. Veliku fotogaleriju pogledajte u nastavku teksta.

Rukavac – U izvedbi šest rukavačkih glumica, a na opće zadovoljstvo publike, prremijerno je u sklopu obilježavanja Petrove izvedena predstava ‘V Rukavac ni po kozu’.

Režiju i dramatizaciju potpisuje Alfred Šaina, a šest amaterskih glumica, uspjele su vrlo uvjerljivo ‘oživjeti’ likove svojih (biz)nona – Terezice (Sali Slavić Stupac), Mimice (Marijana Kalčić Grlaš), Vicence (Danijela Crnić Momčilović), Lojzica (Barbara Sokačić Dukić), Fane (Kinkela Zrinšćak) i Nine (Nina Dukić) – od kojih jedna sve promatra ‘z onega sveta’. Tijekom izvedbe same predstave, škerci i aplauzi su se izmjenjivali u jednakom ritmu, a prepuni tarac ispred pozornice svjedočio je izvrsnoj predstavi čija je glavna tema život i svakodnevica u Rukavcu prije pola stoljeća.

Osim navedene premijere, nedjeljnu večer obilježio i nastup rukavačkog Mješovitog pjevačkog zbora ‘Štorija’, te Pjevačkog zbora DVD Opatija i Zvon iz Dobrinja. Ono što navedene zborove, osim izvrsnih glasova i interpretacija povezuje, je njihov voditelj – meaestro Damir Smerdel.

[nggallery id=281]

Ivan Mellor / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net