FOTO: Premijera regate ‘Opatijka’ uz buru i tramontanu

Opatijka je naziv nove/stare regate koja se do ove godine održavala pod imenom ‘Homo si bordižat’.

Opatija – Na jučerašnjoj premijeri regate Opatijka, koja se do ovog izdanja održavala pod imenom ‘Homo si bordižat’, sudjelovale su dvadeset i dvije jedrilice sa svojim posadama i mnogim osobama iz javnog života naše regije. Tramuntana i bura, koje su puhale brzinom od oko 15 čvorova, stvorile su idealne uvjete za uspješan start koji se održao u 14 sati.

Jedrilo se u trokut, po ruti iz opatijske luke prema Ičićima te na bovu ispred Voloskog, dok je svečani dio održan u restoranu Yacht club.

Tako se s orcom, pataracima i škotama ‘borilo’ 150 sudionika među kojima je bilo tridesetak osoba iz javnog, kulturnog, sportskog, političkog i estradnog života.

Spomenutu rutu najbrže je odjedrio Ivica Šćurić, na jedrilici Vulkan Nova, druga je kroz cilj prošla jedrilica DSK 2 s Niki Keser za kormilom, dok je treću poziciju zauzeo Eduard Ferlan s brodom Follow Me.

– Regata je posvećena Opatiji, Opatijcima i gostima Opatije, od ove godine i s novim imenom, a održava se svake godine povodom Dana grada i predstavlja prvorazrednu sportsku atrakciju za turiste na Opatijskoj rivijeri, istaknuli su organizatori iz Jedriličarskog kluba Opatija.

Posada broda DSK 2

[nggallery id=312]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!