FOTO: Prepuna dvorana Kulturnog doma Zora uživala u Terezinim stihovima

Tereza Kesovija

Tereza Kesovija

Event na kojem se doslovno tražila stolica više privukao je veliki broj Terezinih obožavatelja, a druženje uz čitanje i pjesmu potrajalo je gotovo dva sata. Veliku fotogaleriju koju smo snimili u Kulturnom domu Zora pogledajte na ovom linku

Opatija – Prošlog vikenda, u kulturnom domu Zora, održano je predstavljanje knjige Tereze Kesovije naslova ”To sam ja“. Poznata hrvatska pjevačka diva i spisateljica Tereza Kesovija, pred prepunom dvoranom Kulturnog doma Zora, podijelila je s publikom dio svog bogatog i burnog pjevačkog života.

David Danijel i Ljubo Kuntarić

David Danijel i Ljubo Kuntarić

Tom prilikom čitani su dijelovi knjige, a poznata pjevačica prisjetila se svojih nastupa na opatijskim festivalima šezdesetih godina te svog posljednjeg koncerta ‘Tri dive’ na kojem je nastupila s Radojkom Šverko i Gabi Novak.

Osim predstavljanja knjige, uz klavirsku pratnju Katarine Jurić, Tereza je razgalila publiku izvedbom pjesama ‘Nono’, ‘Prijatelji stari gdje ste’ i ‘Molim te ostani’ te najnovijom pjesmom ‘Moja priča’. No publiku je posebno dojmila a cappella izvedba ‘Pjesma tipkaćice’, prva studijska snimka Tereze koju je napisao doajen hrvatske glazbene scene Ljubo Kuntarić, koji je također bio na promociji.

Za event se tražila stolica više...

Za event se tražila stolica više…

– Jako mi je drago da je njezina publika iz našeg kraja imala prilike družiti se hrvatskom glazbenom divom, a posebno me dojmilo da u Opatiji još uvijek postoji brojna publika koja vapi za ovakvim intimnim događajima, lišenim ogromne medijske pompe. Ova promocija pokazala je da se u Opatiju napokon vraćaju oni pravi iskonski prijatelji našeg grada, koji su Opatiju svojim radom na neki način i zadužili promovirajući ju diljem svijeta, kazao nam je David Danijel, koji je nedavno bio gost Terezi Kesoviji na njezinom velikom koncertu u Sloveniji.

Predstavljanje se održalo u sklopu manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2014. koja je ove godine tematski obilježena ljubavlju, a ovogodišnji moto je ‘O čemu govorimo kada govorimo o ljubavi?!’ – Raymonda Carvera.

Veliku fotogaleriju koju smo snimili u Kulturnom domu Zora pogledajte na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!