FOTO: Prezentacijom knjige za djecu i otvorenjem izložbe otvorena manifestacije Dani talijanske kulture @ Villa Antonio

melita_adany_sandy_uran_dani_talijanske_kulture_2015_1

Program događaja je vodila Ileana Jančić, a atmosferu je glazbenim programom upotpunila harfistica Vlasta Hribar Barković. Veliku fotogaleriju s otvorenja manifestacije možete pogledati na ovom linku

melita_adany_sandy_uran_dani_talijanske_kulture_2015

Opatija – Događanja u sklopu Dana Talijanske Kulture Generalnog Konzulata Italije u Rijeci započela su 22. listopada u Villi Antonio, kada je održana prezentacija knjige za djecu autorice Melite Adany ”Il primo volo“ (Prvi let) te je održano otvorenje izložbe ”Musica e colore“ (Glazba i boja) autorice Sandy Uran.

Likovni kritičar Theo De Canziani istaknuo je kako mu je posebno drago što se ova djela izlažu upravo u Villi Antonio, zbog njene osebujne povijesti te je predstavio radove Sandy Uran pojasnivši kombinaciju dvaju energija koje dominiraju njenim radovima: muška energija predstavljena je crvenom bojom, dok bijela boja predstavlja žensku energiju.

Osim bojama, Sandy prikazuje raznolikost izražavanja i u samim linijama.

melita_adany_sandy_uran_dani_talijanske_kulture_2015_2

Prezentacija knjige započela je uprizorenjem isječka iz knjige ”Il primo volo“, u kojem su glumili učenici osnovne škole ”San Nicolò” iz Rijeke, pod vodstvom profesorice Emanuele Koraca. U podužem izlaganju, Patrizia Pitacco predstavila je ”Prvi let“ kao didaktički dodatak za djecu koji potiče na aktivnost i kreativnost, a odlikuje se jednostavnošću strukture, bogatstvom jezika i sinonima, te zanimljivim likovima. Predgovor Ornelle Boseglav je publici pročitala Elisa Zaina, dok su isječke iz knjige čitale Ornella Sciucca i autorica Melita Adany.

melita_adany_sandy_uran_dani_talijanske_kulture_2015_3

Događaj je inaugurirao Paolo Palminteri, Generalni Konzul Italije u Rijeci, istaknuvši posebno zadovoljstvo činjenicom da ove godine Dani Talijanske kulture obuhvaćaju i događaj namijenjen djeci. Osim njega, okupljenima su se obratili i Pietro Varljen, predsjednik Zajednice Talijana Opatija, Fabrizio Somma, predsjednik Narodnog Sveučilišta u Trstu, te Marina Gašparić, zamjenica gradonačelnika Opatije.

Program događaja je vodila Ileana Jančić, a atmosferu je glazbenim programom upotpunila harfistica Vlasta Hribar Barković.

Veliku fotogaleriju s otvorenja manifestacije možete pogledati na ovom linku

Elena Vidović / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!