FOTO: Prigodnim aktivnostima proslavljeno pola stoljeća Planinarskog doma Poklon @ Učka

50_godina_planinarskog_doma_poklon_obiljezavanje_2015_ucka_4

Jučarašnja akcija prisjećanja na pola stoljeća doma koji je pružao utočište brojnim planinarima i zaljubljenicima u Učku započeo je već u jutarnjim satima na Poklonu, ispred samog objekta, i to prigodnim govorima i povijesnim pregledom rada doma tijekom proteklih pet desetljeća… Veliku foto-galeriju s obilježavanja ovog jubileja pogledajte na ovom linku

50_godina_planinarskog_doma_poklon_obiljezavanje_2015_ucka_3

Učka – Veliki jubilej – 50. obljetnica otvorenja Planinarskog doma ”Poklon” – članovi Planinarskog društva Opatija proslavili su upravo na onaj način koji je bio najprimjereniji, dakle planinskim pohodom.

Jučarašnja akcija prisjećanja na pola stoljeća doma koji je pružao utočište brojnim planinarima i zaljubljenicima u Učku započeo je već u jutarnjim satima na Poklonu, ispred samog objekta, i to prigodnim govorima, ali i kritikama na račun turističkih djelatnika te povijesnim pregledom rada doma tijekom proteklih pet desetljeća. Predsjednica Planinarskog društva Opatija, Mirjana Brumnjak, ovom prilikom istaknula je činjenicu da je rijetkost da se neki planinarski dom 50 godina održava na volonterskoj bazi.

50_godina_planinarskog_doma_poklon_obiljezavanje_2015_ucka_2

Planinarsko društvo ”Opatija“ poziva sve planinare i zaljubljenike u Učku te članove i prijatelje Društva da im se u što većem broju pridruže u subotu 12. rujna na obilježavanju 50. obljetnice otvorenja Planinarskog doma ”Poklon“.

Nakon početnog druženja, započelo se i s planinarenjem, a sudionici su se podijelili na tri rute: Poklon – Vojak – Poklon, Poklon – Slap Banina – Poklon ili Poklon – Crkveni vrh – Poklon.

Veliku foto-galeriju s obilježavanja ovog jubileja pogledajte na ovom linku

50_godina_planinarskog_doma_poklon_obiljezavanje_2015_ucka_1

Ivan Mellor / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net