FOTO: Prijelomni trenutci hrvatske povijesti ispričani kroz tri scene obiteljske prošlosti u predstavi Tri zime @ Opatija

Kraj Drugog svjetskog rata, početak Domovinskog rata i trenutak pred ulazak Hrvatske u Europsku uniju tri su prijelomna trenutka novije hrvatske povijesti koju je Tena Štivičić hrabro povezala s osobnom prošlošću stvorivši maestralno djelo… Kako je proteklo opatijsko gostovanje predstave „Tri zime“ provjerite u velikoj fotogaleriji na ovom linku.

Opatija – Nagrađivana predstava „Tri zime gostovala je nedavno i u opatijskom centru Gervais, predstavivši publici kompleksnu priču o drugoj polovici prošlog stoljeća i prvom desetljeću ovog kroz tri zime jedne obitelji.

Jedan od najhvaljenijih dramskih tekstova u Hrvatskoj u proteklom desetljeću, autorice Tene Štivičić, povezao je 1945. godinu u kojoj majka i kći s mužem i tek rođenom djevojčicom po partijskom ključu useljavaju u vilu endehaškog emigranta, 1990. godinu u kojoj se obitelj Kos okuplja u istoj kući na karminama te zimu 2011. godine kada se u kući priprema vjenčanje i obitelj Kos je ponovno na okupu.

Kraj Drugog svjetskog rata, početak Domovinskog rata i trenutak pred ulazak Hrvatske u Europsku uniju tri su prijelomna trenutka novije hrvatske povijesti koju je Tena Štivičić hrabro povezala s osobnom prošlošću stvorivši maestralno djelo koje je osvojilo četiri nagrade na 27. Marulovim danima, ali i osvojila publiku na londonskim i njujorškim pozornicama.

Kako je proteklo opatijsko gostovanje predstave „Tri zime“ provjerite u velikoj fotogaleriji na ovom linku.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!