FOTO Primorci ‘okupirali’ Kronplatz – Poznato talijansko skijalište i dalje je popularna destinacija za zimski odmor

Najpopularniji je termin takozvani „hrvatski tjedan“, za vrijeme školskih praznika, kada se na Kronplatzu mogu koristiti usluge naših „domaćih“ opatijskih ski škola – Erik Ski škole i Carving škole skijanja.

Erik Ski

Kronplatz – Mnoge opatijske obitelji i ove su zime uživale u snježnim radostima na skijalištima diljem Europe, a jedno od omiljenih destinacija bilo je talijansko skijalište Kronplatz u Dolomitskim Alpama u Južnom Tirolu. Najpopularniji je termin takozvani „hrvatski tjedan“, za vrijeme školskih praznika, kada se na Kronplatzu mogu koristiti usluge naših „domaćih“ opatijskih ski škola – Erik Ski škole i Carving škole skijanja. Tečajevi na hrvatskom jeziku uz poznate učitelje skijanja i snowboarda dodatni su razlog za odabir destinacije za zimski odmor, a za uspomene koje će mali i veliki skijaši donijeti kući i ove se zime pobrinuo Foto Kurti, službeni fotograf ovih dviju škola skijanja.

Na samom vrhu planine nalaze se čak dva muzeja – Messner Mountain Museum posvećen povijesti alpinizma, remek djelo arhitektice Zahe Hadid te Lumen Museum of Mountain Photography s mnoštvom starih fotografija i izložaka koji prate razvoj planinske fotografije te uz pomoć modernih tehnologija pružaju uvid u budućnost, kao i modernim restoranom. Oba muzeja imaju prekrasne terase s kojih se pruža pogled na panoramu Dolomita.

Skijalište Kronplatz osvojilo je titulu Najboljeg skijaškog područja u Alpama za 2018. godinu u velikoj anketi „Best Ski Resort“ u kojoj je 46 tisuća zaljubljenika u zimske sportove glasalo između 55 skijališta u pet zemalja. Sa 119 km skijaških staza i 32 moderne žičare zadovoljava ukuse kako početnika, tako i iskusnih skijaša te pruža odličnu zabavu i nakon skijanja. Uz odlične skijaške uvjete nudi i staze za planinare, skijaške trkače i druge ljubitelje adrenalina, a tu je i najveći snježni park u Južnom Tirolu – Snowpark Kronplatz. Skijalište nudi čak pet crnih staza s ukupnom duljinom od 22,5 km i gotovo 4 tisuće metara visinske razlike, a crna staza Piculin s nagibom do 72% jedna je od najstrmijih staza u Italiji koja je na najvećem njemačkom testnom portalu Skiresort.de 2016. godine proglašena najboljim crnim spustom. Te prednosti koriste i naše dvije škole skijanja koje dugi niz godina djeluju na ovom popularnom  skijalištu.

Erik ski škola skijanja i snowboardanja djeluje preko 19 godina na mnogobrojnim talijanskim skijalištima – Kronplatz, Marilleva, Andalo, Canazei, Predazzo, Madonna di Campiglio, San Martino di Castrozza i Cortina d’Ampezzo te austrijskom Malnitzu. Skijaški team broji četrdesetak iskusnih učitelja iz cijele Hrvatske, među kojima i renomirane demonstratore skijanja te organiziraju škole skijanja za najmlađe, vrtić na snijegu, profesionalne ski škole za sve uzraste i razine znanja, vikend skijanja, kao i skijaške utrke.

Carving

Skijaški klub Carving je osnovan 1970-tih godina na samim počecima organiziranja skijaških klubova na našim prostorima, a čine ga učitelji, članovi Hrvatskog i Slovenskog zbora učitelja i trenera skijanja. Škole skijanja, kao i škole snowboardanja, organiziraju na Kronplatzu, u Andalu i Folgariji za sve uzraste, od vrtića na snijegu pa do škola za razne razine znanja. Uz škole skijanja u Italiji, organiziraju i škole na Platku, te takmičenja i druženja s drugim skijaškim klubovima.

Primorci ‘okupirali’ Kronplatz – Poznato Talijansko Skijalište I Dalje Je Popularna Destinacija Za Zimski Odmor

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!