[FOTO] Proglašena sezona PH 2020. u kronometar vožnjama – Matiji Jurišiću naslov državnog prvaka

[FOTO] Proglašena sezona PH 2020. u kronometar vožnjama – Matiji Jurišiću naslov državnog prvaka

Najuspješniji sudionici PH 2020.godine u kronometar vožnjama (snimio M.Krpan)

Jurišić je ukupni pobjednik Državnog prvenstva, najbolji junior i pobjednik klase, a Erika Marija Kušić proglašena najuspješnijom automobilistkinjom sezone 2020. u Hrvatskoj

Ljiljana Kamenar najbolja veteranka (snimio M.Krpan)

Grobničko Polje – Pomalo u sjeni višednevnog i raznolikog natjecateljskog automobilističkog programa, što se odvijao na Automotodromu Grobnik, protekla je jedna u nizu ovogodišnjih svečanosti kojima su proglašeni najuspješniji sudionici prošlogodišnjeg Prvenstva Republike Hrvatske. Oni najbolji u kronometar vožnjama ugošćeni su na Automotodromu Grobnik, a u ime Hrvatskog auto i karting saveza, domaćin i realizator bio je Autoklub RI autosport.

Pozdravne riječi nagrađenima i gostima uputili su, u ime predsjednika HAKS-a Miroslav Krpan, član Upravnog odbora HAKS-a i predsjednik kluba domaćina, Zdravko Novosel, glavni tajnik HAKS-a i Maja Plavčak, sportska direktorica HAKS-a za kronometar vožnje.

U ime organizatora Vlado Božičević i Edi Milokanović (snimio M.Krpan)

Sezona 2020.godine objedinila je tri natjecanja, dva u Taru i jedno na Automotodromu Grobnik čiji su organizatori AK Poreč Motorsport i AK RI autosport primili posebne zahvale za organizaciju natjecanja u godini koju pamtimo kao „godina korone“. U ukupnom poretku najviše priznanje dodijeljeno je državnom prvaku, mladom riječkom automobilisti Matiji Jurišiću iz Autokluba RI autosport, koji je uz to bio najuspješnijim juniorom i pobjednikom klase sportskih automobila preko 1600 ccm. U ukupnom poretku drugoplasirani je bio Ivan Pavlović, a treći Dejan Kopajtić, obojica iz AK Rijeka.

Svijetla budućnost – juniori Pelicar,Jurišić i Matošević (snimio M.Krpan)

Najuspješnijom vozačicom u kronometar vožnjama na stazi se pokazala mlada Erika Marija Kušić (AK Klek Ogulin), koja je ujedno primila i priznanje kao najuspješnija hrvatska automobilistkinja sezone 2020.godine. U konkurenciji vozačica drugo mjesto upisala je Doris Labinjan (AK Prorace Sv.Lovreč), a treće Ljiljana Kamenar (AK Rijeka), ujedno i najuspješnija veteranka.

Pavlović,Jurišić i Ivošević prvoplasirani klase 6 (snimio M.Krpan)

Uz Jurišića u konkurenciji juniora nagrađeni su drugi Karlo Pelicar (Skok racing 1993) i treći Lari Matošević (Prorace). Vozači pazinskog Autokluba Istra racing teama proglašeni su prvacima HAKS-a, rezultatski nadmašivši još dvije istarske ekipe, drugoplasirani AK Prorace i treći AKORK Skok racing 1993.

Najuspješnija automobilistkinja Erika Marija Kušić i Zdravko Novosel (snimio M.Krpan)

Pobjednički pehar primili su i vozači najboljeg tima „www.riautosport.hr Rijeka“, čije su boje branili Matija Jurišić, Marin Božičević i Renato Herc. Među brojnim dobitnicima priznanja po klasama vrijedi istaknuti pobjednike: klasa 1 Filip Staraj (IRT Pazin), 2 Danijel Grubiša (IRT Pazin), 3 Ivan Dropučić (AKK Fly with Kolman Zagreb), 4 Donald Milokanović (Skok racing 1993), 5 Dejan Kopajtić (Rijeka), 6 Matija Jurišić (RI autosport) i 7 Nenad Hrvatin (Prorace).

Najbolji klase 4 Medica,Milokanović i Jurasić (snimio M.Krpan)

Kronometar vožnje bile su jedna od pet disciplina autosporta u Hrvatskoj, uz kružne i brdske utrke, rally i utrke ubrzanja, te digitalni moto sport i karting, čija su prvenstva u izuzetno teškoj prošlogodišnjoj sezoni uspješno provedena i tijekom ove godine, na separatnim proglašenjima, zaključena dodjelom priznanja najuspješnijim pojedincima i klubovima.

Najbolje vozačice kronometra – Kamenar,Kušić i Labinjan (snimio M.Krpan)

MATIJA JURIŠIĆ (AK RI autosport) snimio M.Krpan

 

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net