FOTO: Proglašeni najbolji opatijski sportaši u 2011. godini


Najboljim opatijskim sportašima na uspjesima je čestitao i predsjednik Zajednice športova Primorsko-goranske županije Slobodan Gračaković, koji je istaknuo kako Opatiju doživljava kao vrlo važnu polugu županijskog sporta.
Opatija – Juraj Divjakinja iz Jedriličarskog kluba “Opatija” i Ivona Tubić iz Karate kluba “Volosko” najbolji su sportaši Opatije u protekloj godini. Titula najbolje muške momčadi pripala je Odbojkaškom klubu “Opatija”, dok je najbolja ženska ekipa Streljački klub “DVD-a” Opatija. Najboljim sportskim kolektivom proglašen je Nogometni klub “Opatija”, a nagrada za najboljeg trenera pripala je treneru Jedriličarskog kluba “Opatija” Damiru Nakrstu.

Ivona Tubić i Juraj Divjakinja


Proglašeni su i perspektivni sportaši, najmlađi uzrast koji tek čeka sportska budućnost: juniorka Športskog ribolovnog društva “Ičići” Lucija Čapalija, član jedriličarskog kluba “Croatia” David Granjaš, član Jedriličarskog kluba “Opatija” Antonio Lukšić, mlađe kadetkinje Odbojkaškog kluba “Opatija” Lucija Ivica, Matija Vahtarić i Gabrijela Draženović, mlađi kadeti Odbojkaškog kluba “Opatija” Luka Košak, Dominik Berkov i Raul Bezjak, te članovi Nogometnog kluba “Opatija” Ivor Poljak, Pino Kovačević i Andrej Gačanin.
Priznanja najuspješnijim sportašima, trenerima i sportskim djelatnicima uručili su gradonačelnik Ivo Dujmić, pročelnik Danijel Jerman, predsjednik Športskog saveza Grada Opatije Fernando Kirigin i dopredsjednik Mladen Sinožić na svečanosti održanoj 16. veljače u Vili Angiolini. Svečanost su uveličale pjesmom djevojke iz kastavske grupe Yamas koje su izvele prigodni glazbeni program, dok je za izvrsnu zakusku bila zdužena ekipa iz opatijske Ugostiteljske škole.
– Vrlo smo zadovoljni postignutim rezultatima opatijskih sportaša u protekloj godini, a posebno se veselimo skorom ostvarenju našeg četrdesetogodišnjeg sna – izgradnje sportske dvorane koja će biti novi dom svih opatijskih sportaša. Hvala Gradu Opatiji što su u ovo teško recesijsko doba imali hrabrosti krenuti s izgradnjom. Bavljenje sportom znači zdrav život, a puno sportaša znači zdravi grad, kazao je predsjednik Športskog saveza Grada Opatije Fernando Kirigin.

Ivona Tubić


Najboljim opatijskim sportašima na uspjesima je čestitao i predsjednik Zajednice športova Primorsko-goranske županije Slobodan Gračaković, koji je istaknuo kako Opatiju doživljava kao vrlo važnu polugu županijskog sporta.
Ivona Tubić – najbolja sportašica
Dvadesetogodišnja studentica prava u protekloj je godini osvojila dvadeset medalja na raznim sportskim karate natjecanjima, i to deset zlatnih, dvije srebrne i osam brončanih. Na Seniorskom prvenstvu Europe u kategoriji do 68 kg osvojila je treće mjesto, na Mediteranskom prvenstvu U-21 bila je treća, na Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore +60 kg osvojila je zlatnu medalju, na Prvenstvu Hrvatske za seniorke do 68 kg bila je treća, a upravo se vratila s Europskog prvenstva za mlađe seniore u Azarbejdžanu gdje je osvojila brončanu medalju.

Juraj Divjakinja


Juraj Divjakinja – najbolji sportaš
Devetnaestogodišnji student prava jedrenjem se počeo baviti u svojoj sedmoj godini, a u protekloj je godini osvojio 12. mjesto na Svjetskom prvenstvu seniora u Francuskoj, te na istom natjecanju 6. mjesto u kategoriji U-21, dok je na Europskom prvenstvu u Francuskoj osvojio 6. mjesto u kategoriji seniora, te 2. mjesto u kategoriji U-21.
Odbojkaški klub “Opatija” – najbolja muška ekipa
Ekipa koja je sa začelja tablice marljivim radom i odličnim igrama došla među pet najboljih ekipa 1A Hrvatske odbojkaške lige. Ekipu čine Anton Brnečić, Siniša Bradić, Vedran Lepšić, Marin Sušanj, Ivan Đorđević, Toni Jović, Aleksandar Balzani, Luka Vrkić, Sandro Dukić, Karlo Čule, Josip Aničić, Luka Osojnak, Fran Petrović i Deni Balen, pod vodstvom trenera Vladimira Brnečića.
Streljački klub “DVD-a” Opatija – najbolja ženska ekipa
Djevojke su u međunarodnom programu osvojile peto mjesto ekipno 1A , peto mjesto ekipno Prvenstvo Hrvatske i sedmo mjesto ekipno na Kupu Hrvatske; u nacionalnom programu juniorke su bile treće, a seniorke druge ekipno na PH, a u prvenstvu regije PGŽ juniorke su osvojile prvo mjesto te drugo mjesto ekipno u prvoj B ligi, dok su seniorke osvojile drugo mjesto ekipno , te 1 mjesto ekipno u prvoj B ligi. Ekipu čine Lucija Novak, Raisa Gojak, Zlatka Hlebec, Suzana Lunder, Linda Paragvaj, Matea Kršanac, s trenerom Draganom Čakardićem.

Odbojkaški klub 'Opatija'


Nogometni klub “Opatija” – najbolji sportski kolektiv
Klub je u protekloj godini obilježio 100-tu godišnjicu postojanja, u svojim pogonima radi s preko 150 djece i ostvaruje odlične rezultate.
Damir Nakrst – najbolji trener
Trenerskim se radom bavi od 2005. godine i trener je pojedinačnih osvajača PH u muškoj i ženskoj konkurenciji u klasama optimist, laser 4.7 i laser radial; ekipnih prvaka Hrvatske u klasi Optimist, osvajača medalja s europskih i svjetskih prvenstava, trener Hrvatske reprezentacije u klasama optimist i laser 4.7, te najbolji trener Grada Opatije za 2007., 2008. i 2010. godinu.

Streljački klub "DVD-a" Opatija


[nggallery id=48]
Kristina Tubić / Liburnija.net
Foto: David Kurti

error: Content is protected !!