FOTO: Proglašeni najbolji sportaši Općine Matulji za 2011. godinu


Svečana dodjela nagrada najuspješnijim sportašima održana je 17. veljače u šatoru u Matuljima, a prisutne sportaše, trenere i sportske djelatnike pozdravili su zamjenica načelnika Općine Matulji Eni Šebalj i predsjednik Zajednice Sportskih udruga Općine Matulji Neven Jušić.
Matulji – Titula najboljeg sportaša Općine Matulji pripala je Mladenu Sigurnjaku iz Auto Kluba “Matulji Racing”, a najboljom sportašicom proglašena je Helena Stanić iz Karate Kluba “Metal” Jurdani. Mladen Sigurnjak je državni prvak u auto krosu klasa 1B i član je ekipe viceprvaka Hrvatske. Helena Stanić je osvajačica srebrne medalje na PH za juniorke, te brojnih odličja u Hrvatskoj i inozemstvu.
Najbolja seniorska ekipa su su rukometaši RK “Matulja 2001.” koju čine Davor Brajnović, Antonio Jelušić, Petar Jelušić, Raul Valković, Mate Jelušić, Zoran Mudrić, Dean Vukas, Mario Ratkajec, Nenad Sladić, Zvonimir Jelušić, Filip Feranda, Elvis Vukelić, Fran Maraž, Edi Stošić, Antonio Kranjac, Mateo Milih i Vito Kapetanović s trenerima Goranom Stašekom i Željkom Radanovićem. Seniori RK “Matulja 2001.” trenutno se nalaze na prvom mjestu II. HRL i ozbiljni su kandidat za ulazak u prvu ligu. Većina igrača proizašla je iz matuljske škole rukometa i vrlo su mlada ekipa, prosječne starosti dvadesetak godina. Jedini su klub koji se natječe na ovom nivou koji nema svoju dvoranu i uvjete za normalno treniranje.
U kategoriji perspektivnih sportaša nagrađeni su Mateo Sušanj, Niko Hrmić i Dominik Simčić iz Malonogometnog kluba “Kvarner”; Vana Vrljević, Mia Pahor i Rebecca Selan iz Odbojkaškog kluba “Matulji 2004”; Nina Vuletić, Viktor Smokvina i Danica Vuletić iz Košarkaškog kluba “Matulji 2000”; Andrea Blečić, Edina Čanić i Natali Antunović iz Ženskog rukometnog kluba “Liburnija Matulji”; Ivan Slavić, Nikola Slavić i Mate Bilobrk iz Rukometnog kluba “Matulji 2001”; Matteo Giacomazzi iz Moto Kluba “Matuljii Racing”; Ive Ažić iz Športskog ribolovnog društva Preluk; Stefan Luketić iz Društva športske rekreacije “Hangar Matulji 2007”; Tea Luchanich iz Stolnoteniskog kluba “Matulji “, te Valerija Puž, Noa Jelušić i Mateo Doričić iz Tenis kluba “Rukavac”.
U kategoriji zaslužnih sportaša koji su ostvarili vrhunske rezultate u klubu izvan Općine Matulji nagrađeni su karatisti Goran Lučin iz Karate kluba “TAD” Rijeka i Ivona Tubić iz Karate kluba “Volosko” Opatija. Goran Lučin osvojio je prvo mjesto na Državnom prvenstvu za seniore, na Grand Prixu Alija Izebegović u Sarajevu i na Croatia Openu u Rijeci, treće mjesto na Zlatnom pojasu u Srbiji i na Europskom prvenstvu za seniore u Švicarskoj, peto mjesto na The Cup Capitals of the World u Moskvi i kapetan je reprezentacije Hrvatske. Ivona Tubić osvojila je brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Azarbejdžanu, treće mjesto na Europskom prvenstvu u Švicarskoj, treće mjesto na Mediteranskom prvenstvu te treće mjesto na PH za seniore, kao i mnogobrojna odličja u Samoboru, Tuzli, Virovitici, Čačku, Rijeci, Kranju.
Najboljom sportskom manifestacijom proglašena je najdugovječnija kontinuirana manifestacija u Općini Matulji 16. Rukavac Open u organizaciji Tenis kluba “Rukavac”. Ove je godine nastupilo 75 igrača iz regije i inozemstva, a igralo se u tri kategorije: do 35 godina, od 35 do 55 godina i 55+.
Za najbolju mušku ekipu podmlatka izabrani su dječaci Rukometnog kluba “Matulji 2001.” 2000. i 2001. godišta, koju čine: Lukian Oliva, Patrik Martinović, Leon Ljevar, Josip Milinović, Mario Vukičević, Marko Šebelja, Josip Restović, Fran Daskijević, Ervin Mulić, Lovro Spinčić, Mateo Maljavac, Dorijan Čunko, Kian Kutleša, Dominik Omerović, Matija Momčilović, Luka Abramović, Robert Zubović, Matej Trošelj, Andrej Bokun, Pino Božić i trener Ante Miše. Osvojili su naslov prvaka države u mini rukometu u Karlovcu u konkurenciji 80 ekipa iz čitave Hrvatske, treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske u Čakovcu, niz medalja na turnirima u zemlji i inozemstvu od kojih su najznačajniji održani u Rijeci, Beču, Sloveniji, Mađarskoj, Crikvenici, Poreču, Kašteliru i Virovitici, a već treću godinu zaredom u samom su vrhu županijske lige.
Najbolja ženska ekipa podmlatka su djevojčice Ženskog rukometnog kluba “Liburnija Matulji” 1998. i 1999. godišta koju čine: Natali Antunović, Andrea Blečić, Anastazija Božić, Katarina Brkljača, Edina Čanić, Emma Dragojlović, Martina Đerić, Anita Filčić, Petra Lipić, Emanuela Martinović, Karla Nešković-Vranješ, Dorotea Pešutić, Karla Štefančić, Veronika Tibljaš, Stefanie Troskot, Antonia Krapić, Ana Baričević, Matea Bogdanić, Lana Miholjević, Nika Bukvić, Klara Periša, Antonela Kalčić, Naomi Grubić i trener Zvonimir Lenžer. Na Prvenstvu Hrvatske u Labinu osvojile su treće mjesto, pobjednice su međunarodnih turnira u Pragu, Karvini i Beču i vodeće su u županijskoj ligi.
Svečana dodjela nagrada najuspješnijim sportašima održana je 17. veljače u šatoru u Matuljima, a prisutne sportaše, trenere i sportske djelatnike pozdravili su zamjenica načelnika Općine Matulji Eni Šebalj i predsjednik Zajednice Sportskih udruga Općine Matulji Neven Jušić.
– Matuljski sportaši marljivo rade tijekom čitave godine, oni manji tek započinju prve sportske korake, a stariji postaju perspektiva matuljskog sporta. Osvajaju vrijedna odličja nastupajući na svjetskim, europskim i državnim takmičenjima, postižući vrhunske rezultate i osvajajući najviše svjetske vrhove, istaknuo je Jušić.
[nggallery id=52]
Kristina Tubić / Liburnija.net
Foto: David Kurti

error: Content is protected !!