FOTO: Proglašeni najuspješniji sportaši i sportski djelatnici @ Opatija

Najuspješniji opatijski sportaši i sportski djelatnici...

Najuspješniji opatijski sportaši i sportski djelatnici…

Azra Saleš, članica Karate kluba Opatija i Viliam Prodan, član Auto kluba Opatija Motorsport, najuspješniji su sportaši Grada Opatije, a uz tradicionalne godišnje nagrade najuspješnijim sportašima po kategorijama, Ocjenjivački sud dodijelio je i posebna priznanja za najuspješnijeg trenera, ostvarena značajna sportska postignuća i poseban doprinos opatijskom sportu. Sve detalje kao i veliku fotogaleriju možete pogledati u nastavku teksta.

Opatija – U opatijskoj sportskoj dvorani Marino Cvetković sinoć su proglašeni najuspješniji sportaši i sportašice za 2013. godinu. Temeljem nominacija, a prema Pravilniku o izboru i proglašenju najuspješnijih sportaša i sportskih djelatnika u Gradu Opatiji, Ocjenjivački sud Športskog saveza Grada Opatije u sastavu Zlata Torbarina (predsjednica), Fernando Kirigin, Aleksandar Monar, Jelena Kovačević, Franjo Dobrila, Dragutin Galina i Mario Šikić izabrali su ovogodišnje laureate. Prema njihovoj odluci Azra Saleš, članica Karate kluba Opatija i Viliam Prodan, član Auto kluba Opatija Motorsport, najuspješniji su sportaši Grada Opatije.

Azra Saleš i Viliam Prodan

Azra Saleš i Viliam Prodan

Azra Saleš (Karate klub Opatija) u 2013. godini osvojila je ekipno zlato na Europskom prvenstvu u Budimpešti, brončanu medalju na Mediteranskim igrama i naslov ekipne prvakinje Hrvatske. Članica je hrvatske karate reprezentacije koja je od strane Hrvatskog olimpijskog odbora i Sportskih novosti proglašena najboljom ekipom Hrvatske u 2013. godini.

– Presretna sam, ovo mi je druga godina zaredom da sam dobila ovu predivnu nagradu. Nadam se da ću nastaviti s uspješnim rezultatima i u nastavku svoje karijere, kazala je Azra.

Viliam Prodan (Auto klub Opatija Motorsport) kao vozač je pobijedio na Mitropa Rally kupu, čime je ostvario najznačajniji rezultat svoje karijere i jedan od najvećih rezultata u povijesti hrvatskog relija – po prvi put u 49 godina dugoj povijesti ovog prestižnog natjecanja pobjednički pehar je otišao u Hrvatsku! Osim toga, osvojio je druga mjesta u Centralno Europskoj Zoni (CEZ) i na prvenstvu Slovenije.

– Prvi put sam nagrađen i izuzetno sam ponosan. Moram priznati da nisam očekivao nagradu. Iz Buzeta sam stigao u opatijski klub i u kratkom roku puno toga napravio i napredovao. Nadam se da ću i ove godine napraviti dobar rezultat, kazao je Viliam.

Ekipa VK Opatija

Ekipa VK Opatija

Najboljom ženskom seniorskom ekipom proglašena je ekipa Karate kluba Opatija u sastavu Azra Saleš, Ivona Tubić, Danka Zorić, Petra Žic. Najuspješnijom muškom seniorskom ekipom okitili su se vaterpolisti Opatije. Luka Gržentić, Dorijan Čudina, Ivo Radetić, Dario Rakovac, Nino Mudražija, Mario Štokić, Duje Peroš, Damir Glavan, Andrija Kaluđerović, Marin Begonja, Denis Juraga, Tin Žulić, Krešimir Turina, Luka Pavlović, Gabrijel Strižić, Vedran Deželjin, Sanjin Deželjin, Igor Martinčić, Arsen Sušanj, Ivan Ševeljević te treneri Danijel Kancijanić, Željko Šimac i Milan Samac uvjerljivo su osvojili prvo mjesto u 1. B hrvatskoj vaterpolo ligi, čime su stekli pravo odigravanja kvalifikacija za popunu 1. lige, odnosno Jadranske lige. U 18 odigranih kola zabilježili su 17 pobjeda i samo 1 poraz, ostavivši drugoplasiranu ekipu za čak 14 bodova, što od formiranja 1. B hrvatske vaterpolo lige nije uspjelo niti jednom drugom klubu.

Ekipa Karate kluba Opatija

Ekipa Karate kluba Opatija

Za najuspješnijeg trenera proglašen je Dragutin Galina (Karate klub Opatija), koji je u svojstvu izbornika vodio hrvatsku žensku karate reprezentaciju do ekipnog zlata na Europskom prvenstvu, pojedinačne bronce na Mediteranskim igrama te pobjede i trećeg mjesta na natjecanjima Premier lige u Njemačkoj i Austriji. S reprezentacijom je osvojio još 13 odličja na međunarodnim i 14 odličja na domaćim natjecanjima, što im je donijelo i titulu najbolje ekipe Hrvatske u 2013. godini u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora i Sportskih novosti.

– Samo u prošloj godini opatijski sportaši osvojili su dvije svjetske bronce, devet europskih medalja (po tri zlata, srebra i bronce), 20 titula državnih prvaka, šest državnih viceprvaka i sedam državnih bronci, istaknuo je Fernando Kirigin, predsjednik Športskog saveza Grada Opatije.

Na dodijeli priznanja, okupili su se brojni sportski djelatnici, uzvanici, sportaši, predstavnici Grada Opatije i njezinog sportskog saveza, U ulozi voditelja našao se Robert Ferlin, klapa Nevera bila je zadužena za glazbenu kulisu, dok su vrijedni učenici i profesori Ugostiteljske škole pripremili prigodni domjenak.

Uz tradicionalne godišnje nagrade najuspješnijim sportašima po kategorijama, Ocjenjivački sud dodijelio je i posebna priznanja za najuspješnijeg trenera, ostvarena značajna sportska postignuća i poseban doprinos opatijskom sportu.

Čakardić, Galina i Nakrst

Čakardić, Galina i Nakrst

NAJUSPJEŠNIJA ŽENSKA KADETSKA EKIPA
Karate klub Opatija u sastavu Lucija Peruško, Petra Peruško, Ena Zrinšćak
Na državnom prvenstvu u karateu za kadete i kadetkinje održanom u prosincu u Zagrebu osvojile su treće mjesto.

NAJUSPJEŠNIJA MUŠKA KADETSKA EKIPA
Streljački klub DVD Opatija u sastavu Ivan Košta, Aldin Bećar, Dorian Vjekoslav Hrvatin
Na prvenstvu Hrvatske u streljaštvu održanom u travnju u Stobreču okrunili su se naslovom državnih prvaka u gađanju zračnom puškom serijski program. Osim toga, osvojili su prvo mjesto i u ligi Hrvatskog streljačkog saveza.

NAJUSPJEŠNIJA SPORTAŠICA – KADETKINJA
Matea Kršanac (Streljački klub DVD Opatija)
Na Svjetskom prvenstvu u Field Targetu održanom u rujnu u njemačkom Ebernu osvojila je četvrto mjesto u konkurenciji juniorki. Na prvenstvu Hrvatske održanom u travnju u Stobreču postala je državna prvakinja u kategoriji zračna puška serijski program.

NAJUSPJEŠNIJI SPORTAŠ – KADET
Ivan Košta (Streljački klub DVD Opatija)
Na prvenstvu Hrvatske u streljaštvu održanom u travnju u Stobreču po treći je put osvojio naslov pojedinačnog prvaka Hrvatske u kategoriji zračna puška serijski program.

NAJUSPJEŠNIJA ŽENSKA JUNIORSKA EKIPA
Karate klub Opatija u sastavu Maja Zorić, Ljiljana Pendić, Lucija Peruško, Petra Peruško
Na prvenstvu Hrvatske u karateu za juniore i juniorke održanom u prosincu u Zagrebu osvojile su drugo mjesto.

NAJUSPJEŠNIJA SPORTAŠICA – JUNIORKA
Anja Hamerlitz (Jedriličarski klub Opatija)
Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u klasi Laser Radial održanom u prosincu u Omanu osvojila je deseto mjesto.

NAJUSPJEŠNIJI SPORTAŠ – JUNIOR
Pavle Živanović (Jedriličarski klub Opatija)
Na Svjetskom prvenstvu u jedrenju u klasi Byte CII održanom u kolovozu u američkom Newportu osvojio je treće mjesto. Time je izborio plasman na Olimpijske igre mladih koje će se ove godine održati u Kini, a koliko je taj rezultat značajan govori činjenica da Hrvatska na Olimpijadi mladih dosad nije imala predstavnika u jedrenju. U 2013. godini već je primio nagrade Hrvatskog jedriličarskog saveza, Športskog saveza Grada Opatije i Primorsko-goranske županije.

proglasenje_sportasa_godine_opatija_2014_sportska_dvorana_marino_cvetkovic_5

OSTVARENA ZNAČAJNA SPORTSKA POSTIGNUĆA
Zlatka Hlebec (Streljački klub DVD Opatija)
Na Svjetskom prvenstvu u streljačkoj disciplini Field Target, održanom u rujnu u njemačkom Ebernu, osvojila je treće mjesto u konkurenciji seniorki. Na prvenstvu Hrvatske u streljaštvu u disciplini ISSF zračni pištolj osvojila je drugo mjesto.

Auto klub Opatija Motorsport – Davor Mihelić, Viliam Prodan, Tomas Hrvatin, Dino Butorac, Marinko Stanić, Paulo Petretić, Mateo Butorac, Zdravko Draženović, Petra Hrvatin, Jelena Stanić, Damir Kuzmić i Damir Surina
AK Opatija Motorsport je u 2013. godini osvojio prvo mjesto u ukupnom poretku klubova za prvenstvo Hrvatske u reliju.

POSEBAN DOPRINOS OPATIJSKOM SPORTU U 2013. GODINI
Streljački klub DVD Opatija s trenerom Draganom Čakardićem
Članovi kluba su u 2013. godini osvojili pojedinačno treće mjesto na Svjetskom prvenstvu i pojedinačno četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu za juniorke. Imaju pojedinačne i ekipne prvake Hrvatske u muškoj kadetskoj i ženskoj seniorskoj konkurenciji te najbolju kadetkinju u državi.

Karate klub Opatija s trenerom Dragutinom Galinom
Uz nekoliko prvih i trećih mjesta na jakim međunarodnim natjecanjima, članovi kluba redovito nastupaju na svjetskim i europskim prvenstvima te su u 2013. godini na svim natjecanjima osvojili 37 zlatnih, 33 srebrne i 66 brončanih medalja.

Jedriličarski klub Opatija s trenerom Damirom Nakrstom
U 2013. godini ostvarili su zapažene rezultate na međunarodnim i domaćim natjecanjima. Tako se mogu pohvaliti trećim, devetim i desetim mjestom na svjetskim prvenstvima, sedmim mjestom na europskom prvenstvu te drugim mjestom na europskom Grand Prixu. Tome treba pridodati i brojne medalje osvojene na državnim prvenstvima.

Veliku fotogaleriju možete pogledati na ovom linku

K. Tubić, N. Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!