VIDEO, FOTO: Programom punim plesa, pjesme, filma i umjetnosti obilježena Noć muzeja @ Rukavac

noc_muzeja_rukavac_zvoncar_u_fokusu_2015_1

Na nagradnom natječaju prvu nagradu stručnog žirija osvojio je Aleksandar Tomulić, drugo mjesto pripalo je Arsenu Miletiću, a treće je dobio Vojislav Jurdana, dok su posebnu pohvalu žirija dobili David Kurti, Jerko Gudac i Dario Jurjević. Veliku fotogaleriju iz Rukavca pogledajte na ovom linku

noc_muzeja_rukavac_zvoncar_u_fokusu_2015

Rukavac – Vrijedne ruke majstora Antona Stambolića Tončića, koje su izradile zvona za sve zvončarske grupe matuljskog područja, bile su glavna tema filma ”Tončićeva zvona” kojim je otvoren program Noći muzeja u Zvončarskoj muzejskoj zbirci u Rukavcu, koja se i ove godine uključila u svehrvatsku muzejsku akciju.

Film nagrađivanog matuljskog redatelja Igora Paulića govori o gotovo pedeset godina Tončićeve karijere, a sam autor kazao je kako je ovim dokumentarcem pokušao ”sačuvati našu tradiciju i zabilježiti jedan trenutak našeg kraja”.

noc_muzeja_rukavac_zvoncar_u_fokusu_2015_2

Program otvoren filmom nastavljen je ”zaustavljenim kadrovima”, odnosno izložbom najboljih fotografija pristiglih na prošlogodišnji natječaj ”Zvončar u fokusu”. Na nagradnom natječaju prvu nagradu stručnog žirija osvojio je Aleksandar Tomulić, drugo mjesto pripalo je Arsenu Miletiću, a treće je dobio Vojislav Jurdana, dok su posebnu pohvalu žirija dobili David Kurti, Jerko Gudac i Dario Jurjević.

Nastupima klapa Rožice iz Šapjana, Skalin s Frlanije te Zvonejskih kantura, kojima su se pridružili Mauro Staraj i Antonio Krištofić, Noć muzeja dobila je i glazbenu notu, a ponoć je dočekana uz ples koji su predvodili Rukavački partenjaki, te članovi ansambla Zvir Jelenje i KD Zora Opatija.

Veliku fotogaleriju iz Rukavca pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!