FOTO: Projekt “Welcome” okupio brojne generacije – Održane radionice streličarstva i društvenih igara

Na igralištu na Tošini, održan je prvi ‘Dan streličarstva’ unutar projekta Welcome, na kojem je sudjelovalo preko osamdeset posjetitelja, uglavnom starijih, iz Opatije i šire okolice. Veliku fotogaleriju koju smo snimili tijekom druženja pogledajte na ovom linku

Volosko – U Opatiji se, počevši od lipnja ove godine, provodi niz rekreativnih aktivnosti i edukativno-zabavnih radionica okupljenih u projektu “Welcome”. On predstavlja zajedničko nastojanje Gradskog društva Crvenog križa Opatija i Udruge za razvoj kulture mladih “Kulturni front”, uz pomoć Turističke zajednice Grada Opatije, da se starijim osobama, i domaćem stanovništvu i turistima, ponude programi i aktivnosti koji će im omogućiti da što kvalitetnije provedu svoje slobodno vrijeme.

U sklopu projekta već je održan niz rekreativnih šetnji poznatim opatijskim šetalištem Carmen Sylve, uz mjerenje tlaka i šećera, a prošlog se četvrtka sadržaj projekta proširio uključivanjem drugih edukativno-zabavnih aktivnosti. Na igralištu na Tošini, održan je prvi ‘Dan streličarstva’ unutar projekta Welcome, na kojem je sudjelovalo preko osamdeset posjetitelja, uglavnom starijih, iz Opatije i šire okolice. U događanju su organizirano sudjelovale brojne udruge i organizacije, uključujući članove MO Tošina, Kluba 60+ Crvenog križa Opatija, aktivisti i štićenici Doma za starije i nemoćne osobe Opatija, članovi Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana domovinskog rata iz Opatije, Udruge umirovljenika Opatija i Udruge umirovljenika i starijih osoba Matulji, kao i članovi i aktivisti Hrvatske stranke umirovljenika.

Ovo popodnevno događanje uključilo je radionice amaterskog streličarstva i mali nagradni turnir u streličarstvu, ali i niz zabavnih stolnih društvenih igara, kao i poznatu igru “Lov na blago”. Uz navedeno, u suradnji s Mjesnim odborom Tošina organiziran je i besplatni roštilj za sve sudionike i posjetitelje.

“Riječ je o aktivnostima koje redovito organiziramo, poput obilježavanja Međunarodnog dana stolnih igara 8 Linku ili Archery Day-a na Učki, a koje su ipak nešto zanimljivije mladima iz Opatije i okolice. Svjesni da, nažalost, nedostaje sličnih aktivnosti i za naše starije sugrađane, odlučili smo zajedno s Crvenim križem Opatija kroz projekt “Welcome” pokazati starijim osobama čime se naša Udruga bavi, te ih pozvati na naše najveće događanje, dvanaesti Festival Liburnicon koji će se od 18. do 20. kolovoza održavati u opatijskoj osnovnoj školi” – rekli su iz Udruge “Kulturni front”.

“Rad na projektu “Welcome” izvrstan je pozitivan primjer zajedništva među generacijama, a velik interes i izrazito pozitivni komentari posjetitelja motiviraju nas da nastavimo s organizacijom sličnih događanja, vjerojatno već početkom jeseni” – istaknula je Đana Pahor, ravnateljica Crvenog križa Opatija.

Organizatori su se zahvalili brojnim sponzorima koji su osigurali nagrade za turnir u streličarstvu i za igru “Lov na blago”, a riječ je o autopraoni Carwash Capo, buffetima Barić, Hangar i Tenis, obrtu Buretić Bregi, caffe barovima “La Piccola Cucina” i “Tic-Tac”, Choco baru “Kraš”, fast foodu “Žare”, pečenjarnici “Buco”, Foto Luigiju, gostioni Istranka, papirnici i fotokopirnici Melior, obrtu Personality, tvrtci Salvus d.o.o. te Festivalu Opatija i Milenij hotelima Opatija, kao i pokroviteljima bez čije pomoći ne bi bilo moguće osigurati provedbu projekta, a riječ je o Filantropskom fondu “Zajedno za zajednicu”, čiji su član i opatijski Milenij hoteli, te Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnog društva i Zakladi Kajo Dadić.

Veliku fotogaleriju koju smo snimili tijekom druženja pogledajte na ovom linku

Ivan Cerovac / PodUčkun.net

error: Content is protected !!