[FOTO] Prometna nezgoda jutros blokirala promet na čvoru Matulju, iz HAK-a pozivaju na oprez

Iz HAK-a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Matulji – Dežurne službe na području Liburnije subotnje jutro otvorile su intervencijom na zaobilaznici. Naime, na vijaduktu kod čvora Matulji dogodio se sudar osobnog vozila i kamiona, a uz vatrogasce na mjesto nezgode je stigla i hitna pomoć.

Podsjetimo, iz HAK-a upozoravaju na stanje u prometu. Snijeg pada u gorju, osobito u Lici. Zimski su uvjeti na većini cesta, a u priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije. Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su:

autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za sve skupine vozila je državnim cestama DC27 i DC50 preko Gračaca i Obrovca);
Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene;
državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su:

autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Čavle-Kikovica-Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3);
riječka obilaznica (A7) između čvorova Škurinje i Orehovica (obilazak za ostala vozila je kroz grad Rijeku);
Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Senja;
lokalna cesta LC58107 Križišće-Kraljevica.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na mostu Krk (DC102) zabrana je prometa za I. i II. skupinu vozila u oba smjera (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom, dostavna vozila, kombi vozila, kombi vozila s prikolicom i kamioni s ceradom do 6t nosivosti) zbog olujnog vjetra. Molimo korisnike za dodatan oprez.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net