FOTO: Promocija knjige ”Zrela dob – Vinko Surina … legenda“ održana na ‘domaćem terenu’ @ Matulji

Sama promocija, dodatno je oplemenjena izložbom motocikala iz bogatog fundusa obitelji Surina, a kako je proteklo druženje u matuljskoj sportskoj dvorani provjerite na ovom linku

Matulji – Promocija knjige ”Zrela dob – Vinko Surina … legenda“ autora Miroslava Krpana održana je jučer na domaćem terenu, odnosno u Matuljima odakle je sve i počelo.

Na predstavljanju knjige, uz Krpana je sudjelovao Vinko Surina koji je u konačnici i sve što je stalo između korica i proživio te Eni Šebalj, zamjenica općinskog načelnika i Vlado Vujnović ispred izdavačke, kuće ‘Adriapublic’.

Brojni sumještani, znanci, kolege i prijatelji nisu propustili uveličati promociju knjige živuće legende našega kraja.

U knjizi je dočarana priča o Vinku Surini koji je nedavno navršio 89 godina bogatog i plodonosnog života. Priča je to o svojevrsnoj legendi – o čovjeku, sportašu, motociklističkom prvaku, antifašistu, političaru, lovcu, gospodarstveniku, kolekcionaru i restauratoru, humanistu i donatoru, društveno angažiranom žitelju Rupe koja je u njegovu životu – više od svega.

– Ovo mi je prva samostalna knjiga koju sam napravio od korica do korica, uključivši svaku od 178 stranica koliko ih ima i koliko ih se na kraju skupilo. No, kada bi gledali temu, a tema je čovjek, jedan dragi Vinkić, kako sam ga u jednom dijelu teksta nazvao, čovjek kojega ja, i to mi je bila olakotna okolnost, poznajem 40 godina. Prije svega dugujem zahvalnost izdavaču, kući ‘Adriapublic’, mom dragom prijatelju Vladi Vujnoviću, koji mi je ukazao povjerenje da budem autor ove knjige, izjavio je Krpan na samom početku premijernog predstavljanja knjige prije nekoliko mjeseci.

Knjiga se kroz 30-tak poglavlja uz 160 fotografija i 70-tak različitih priloga, bavi ljudima ili događanjima u oktanskom sportu u kojem je kroz različite načine Vinko Surina posvetio 60 godina svog života.

– Roditelji su mi rekli, marljiv, skroman i pošten, ja sam tome dodao i svoju upornost. I kao što vidite rezultati nisu izostali te sam u životu uspio. Uz školovanje sam se počeo baviti i motociklizmom, kao individualnim sportom, jer u njemu čovjek dobro nauči da je za uspjeh i neuspjeh, najviše sam odgovoran, kazao nam je Surina.

Aktivnu sportsku karijeru okončao je iz obiteljskih razloga, no i dan danas je aktivan u brojnim klubovima, čiji su predstavnici uveličali ovu promociju.

– Nakon što sam dobio svoju djece, prestao sam voziti brzinske utrke, ali je nastavio svoj život u auto moto sportu. Zahvaljujem još jedanput svima, autoru, izdavaču, prijateljima i obitelji, dodao je Surina.

Kako je proteklo druženje u matuljskoj sportskoj dvorani provjerite na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!