FOTO: Proslavljeno 30 godina prijateljstva s Castel San Pietro Terme @ Liburnija

susret_castel_san_terme_liburnija_2013

Važnu poziciju imao je Vinko Surina, matuljski vijećnik i predsjednik odbora za međunarodnu suradnju, koji je prije potpisao sporazum uime Opatije 28. travnja 1983 godine, kao čelnik velike Općine.

Opatija – Svečana proslava 30. godišnjice sklapanja sporazuma o bratimljenju nekadašnje Općine Opatije s talijanskim gradom Castel San Pietro Terme održana je u subotu navečer u hotelu Milenij.

susret_castel_san_terme_liburnija_2013_1

Proslava je održana pred prepunim auditorijem, na kojoj su počasno mjesto zauzimale delegacije Castel San Pietro Terme na čelu s gradonačelnicom Sarom Brunori, općina Mošćenička Draga s načelnikom Ratkom Salamonom, Lovran sa Emilom Gržinom, Matulja sa Mariom Ćikovićem, Grada Opatije na čelu s gradonačelnikom Ivom Dujmićem.

Važnu poziciju imao je i Vinko Surina, matuljski vijećnik i predsjednik odbora za međunarodnu suradnju, koji je prije potpisao sporazum uime Opatije 28. travnja 1983 godine, kao čelnik velike Općine. Tim povodom gradonačelnica Brunori rekla je da će Vinka Surinu proglasiti počasnim građaninom Castel San Pietro Terme, a nagrada će mu biti uručena na slavlju u rujnu. Delegacija Castel San Pietro Terme jučer je, prije svečanosti u povodu obljetnice, posjetila i spomen-park ”Jama” u Ičićima, te Veprinac gdje su sudjelovali u proslavi Markove.

Veliku fotogaleriju možete pogledati u nastavku teksta.

[nggallery id=736]

Ivan Mellor / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net