FOTO: Prvi kazališni korak prema proljeću – Održana rasprodana predstava Prvi put kad sam ti vidjel lice @ Opatija

prvi_put_kad_sam_ti_vidjela_lice_predstava_opatija_2016

Veliku ulogu u predstavi, kao i u stvarnom životu obilježenom Alzheimerovom bolešću, ima glazba čije terapeutsko i umirujuće svojstvo na trenutke obuzdava okrutne simptome. Veliku fotogaleriju koju smo snimili sinoć pogledajte na ovom linku

Opatija – Put od sedam koraka prema proljeću počeo je rasprodanom izvedbom predstave ”Prvi put kad sam ti vidjela lice” održanom sinoć u hotelu Imperial, pred više od sedamdeset ljubitelja kazališne umjetnosti, među kojija je bila i poznata glumica Mira Furlan.

prvi_put_kad_sam_ti_vidjela_lice_predstava_opatija_2016_1

Proslavljena riječka glumica Olivera Baljak utjelovlila je lik Tamare, žene koja je znala ”živjeti život”, a razarajuća bolest načima joj sjećanja, a naposljetku i dokrajčuje esenciju bića. S posljednjim zrncima lucidnosti i spoznajom o onome što slijedi, odlučuje se boriti protiv degenerativnih efekata neizlječive bolesti.

Rekonstruirajući sretne trenutke provedene s voljenim muškarcem, ponovo i ponovo proživljava sjećanja i emocije koje su je nekada pokretale.

Sredstvo u toj borbi je Karlo, mladić koji altruistički pristaje biti upravo ono što Tamari treba. Progresivnošću njenog stanja, njegova uloga sve je teža i kompliciranija, a ono što je u početku bio angažman, postaje bolna empatija.

prvi_put_kad_sam_ti_vidjela_lice_predstava_opatija_2016_2

Goran Guksić i Olivera Baljak nenametljivo se nadopunjuju u izvedbi koja kod publike izaziva jednu ili nekoliko potresnih emocija,čija su posljedica sigurne – suze. Veliku ulogu u predstavi, kao i u stvarnom životu obilježenom Alzheimerovom bolešću, ima glazba čije terapeutsko i umirujuće svojstvo na trenutke obuzdava okrutne simptome.

– Emotivno ”najteži”, no ipak ugodan, od sedam koraka do proljeća je iza nas. Mnogo ljudi ostalo je bez ulaznice s obzirom da je ova komorna predstava predviđena za sedamdesetak gledatelja. U subotu, 27. veljače, najmlađa publika će se na drugom koraku družiti s Teatrom Poco Loco uz priču ”Djed i repa”, dok će se nešto stariji 4. ožujka zabaviti uz, već sada, gotovo rasprodani Spektakluk, kazao je Aleksandar Monar iz Festivala Opatija.

Veliku fotogaleriju koju smo snimili sinoć pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!