FOTO: ‘Prvi susret s vinom’ u Cantinetti Sveti Jakov @ Opatija

prvi_susret_vino_cantinetta_sveti_jakov_opatija_jelena_simic_valentic_3

Milenij hoteli bili su domaćini ovoj predivnoj inicijativi Udruge ‘Women on Wine’ koja je pozvala Jelenu Šimić Valentić kako bi primorsko–istarskom krugu ‘wowica’, simpatizerki i simpatizera približila svoju ljubav, znanje i strast kroz jedinstvenu vinsku školu pod okriljem Pupitresa, prvog boutiqua vinske kulture u Hrvatskoj, čija je suosnivačica i idejna začetnica. Veliku fotogaleriju možete pogledati na ovom linku

prvi_susret_vino_cantinetta_sveti_jakov_opatija_jelena_simic_valentic_1

Opatija – U predivnom ambijentu Cantinette Sveti Jakov prekjučer se održala Vinska škola Jelene Šimić Valentić, jedne od najboljih hrvatskih sommelierki. Kroz predavanje o vinu i kulturi stola Šimić Valentić je uvela više od dvadesetak zaljubljenika u svijet vina. Milenij hoteli bili su domaćini ovoj predivnoj inicijativi Udruge ‘Women on Wine’ koja je pozvala Jelenu Šimić Valentić kako bi primorsko–istarskom krugu ‘wowica’, simpatizerki i simpatizera približila svoju ljubav, znanje i strast kroz jedinstvenu vinsku školu pod okriljem Pupitresa, prvog boutiqua vinske kulture u Hrvatskoj, čija je suosnivačica i idejna začetnica.

Piće dobrodošlice koje je dočekalo sve polaznike rashlađeno u vedricama s ledom i posluženo u šampanjskim čašama, Sacchetto Prosecco Extra dry DOC, bio je sjajan osvježavajući, lepršav i elegantan aperitiv i uvod u sjajnu i jedinstvenu večer. Nakon njega kušalo se i analiziralo dopadljivo bijelo vino iz Apulije, A Mano Bianco od sorti Fiano minutolo, Falanghina, Verdeca koje odiše obiljem zrelih mirisa bijelog voća, dinje i kruške s predivnim mineralnim završetkom. Nakon njega kušao se Antinori, Santa Cristina, Toscana, od sorte Sangiovese, Merlota, Cabernet sauvignon i Syraha. Sjajna kupaža, mekana, elegantna i pitka.

prvi_susret_vino_cantinetta_sveti_jakov_opatija_jelena_simic_valentic

Posebno iznenađenje za kraj oduševilo je sve prisutne – predivan Sherry iz Španjolske. AECOVI-JEREZ, ALEXANDRO Moscatel de Pasas od sorte Moscat. Sherry je fortificirano slatko vino tamne mahagonij boje, s bogatim i aromatičim mirisima suhe smokve, meda, karamele, dima, datulja i sveg ostalog bogatstva voća. Odličan je izbor za kraj večeri umjesto deserta ili kao kombinacija uz sir sa plemenitom plavom plijesni.

‘Vino je jedan od najstarijih proizvoda koji ljudi konzumiraju. Svakim gutljajem možete osjetiti godine, trud i želju vinara da stvore najbolje vino poznato čovjeku. Vinska je škola zato odličan potez za sve one koji znaju cijeniti kulturu vina i koji žele svoje znanje podići na višu razinu, kako bi im to uživanje bilo potpuno.’ Istaknula je voditeljica škole Jelena Šimić Valentić.

Cantinetta Sveti Jakov pokazala se kao idealan ambijent za ovakva događanja budući da su polaznici zaista uživali u prijateljskoj atmosferi ispod stoljetnih arkada hotela Sveti Jakov i lijepoj lokaciji neposredno uz park te će zasigurno i u buduće ugostiti ovakva događanja.

Veliku fotogaleriju možete pogledati na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!