FOTO: Puhački orkestar Lovran proslavio prvih 100 godina

Kad jedno društvo, duboko utkano u lovranski i liburnijski ritam života, svima poznat i drag, objavi da slavi sto godina – to je već tradicija.

Lovran – Teško je reći kada nešto postaje tradicija. Često se čuje kako se negdje održava drugi ili treći tradicionalni koncert ili fešta… Treba se vraški potruditi da bi neki događaj postao dio društvene podsvijesti kako bi se moglo proglasiti tradicijom.

No, kad jedno društvo, duboko utkano u lovranski i liburnijski ritam života, svima poznat i drag, objavi da slavi sto godina – to je već tradicija. Tako su napravili Lovranski puhači – Puhački orkestar Lovran. Za svoj veliki jubilej (okruglo sto godina) organizirali su niz događaja kojima su razveselili mnoge stanovnike i goste našeg kraja. A kako podijeliti veselje za stotu godišnjicu od prvog nastupa nego organizirati koncert i pozvati svih na dobru zabavu i još bolju svirku! Prvi članovi ovog društva nisu vjerojatno ni slutili da će o njihovom nastupu 4. kolovoza 1912. godine pričati sto godina kasnije (a vjerojatno i još puno dulje).

Uz domaćine nastupili su i Puhački orkestar Gorje iz Slovenije, Josip “Pepi” Forembacher, grupa 4’33”, Silvana i Duško Jeličić, Alba Nacinovich, a za ostalo su se pobrinuli članovi ansambla GreGorji. Iz bogatog i opsežnog programa orkestra dirigent Miodrag Kašić odabrao je odličan mix popularnih skladbi, solističkih komada na kojima su svoje umijeće pokazali pojedini članovi orkestra, a priliku da dirigira orkestrom je dobio i nekadašnji dirigent orkestra, Đani Trdić. Slavlju su se priključili i predstavnici prijateljskih orkestara – Puhački orkestra GD Spinčići, Limene glazbe Marinići te Pihalnog orkestra Marezige koji su rođendan uljepšali prigodnim poklonima.

Uz dobru glazbu i gastro ponudu, ugodno druženje potrajalo je do kasnih sati, a za vidjeti kakav je bio ugođaj zavirite u foto galeriju koju smo za vas pripremili.

[nggallery id=347]

Tekst i foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!