Pust 2014. – FOTO: Puknuti oktanci usprkos lošem vremenu odradili rutu Halubje – Liburnija

Zoran Srok s maskom 'boca man'

Zoran Srok s maskom ‘boca man’

Prema riječima organizatora iz Autokluba ‘RI autosport’ u rallyu je sudjelovalo više od polovice prijavljenih natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i Italije, što bi u brojkama iznosilo – 17 vozila sa 60 sudionika. Fotogaleriju puknutih oktanaca pogledajte na ovom linku

Viškovo, Kastav, Frlanija, Matulji, Opatija – Veseli i puknuti maškarani oktanci ponovo su danas krotili zavoje i španali po driturama, uz dodatak ispita spretnosti, na 5. izdanju Rallya maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2014. Praćeni jakom kišom, skupina šarenih prometala na dva, tri, četiri i više kotača krenula je iz Viškova put Kastava, zatim Frlanije, preko Matulja, da bi svoj veseli đir završila u Opatiji.

Prvo ovogodišnje pusno kupanje @ Slatina

Prvo ovogodišnje pusno kupanje @ Slatina

Prema riječima organizatora iz Autokluba ‘RI autosport’ u rallyu je sudjelovalo više od polovice prijavljenih natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i Italije, što bi u brojkama iznosilo – 17 vozila sa 60 sudionika.

– Zadovoljan sam današnjim druženjem, no ono što me više veseli je zadovoljstvo natjecatelja koji su sudjelovali u rallyu. Nažalost, kiša nas je pratila sve do Matulja, ali domaćinski doček na svakoj posjećenoj štaciji bio je izuzetan. Na putu do Opatije sunce nam je provirilo kroz oblake, što su neki natjecatelji iskoristili za prvo ovogodišnje pusno kupanje, kazao nam je Miroslav Krpan ispred organizatora, Autokluba ‘RI autosport’ koji za dvadesetak dana slavi petu godinu rada.

U ukupnom poretku sportskog dijela najuspješniji je bio Leo Cuculić iz Kukuljanova sa Seat Ibizom i maskom pčele, a iza njega su se plasirali otac i sin, Heman i Sanjin Trope iz Čabra, s Opel Corsom dizel i maskom Tončo i Pero. Maškarane nagrade osvojio je Sandro Licul iz Rijeke s maskom ‘pandur i razbojnik drugara dva’ – tj. ‘Oktanski pusni oskar jedinstva i sloge’.

Leprinački kozmonaut Mandić s kolegom...

Leprinački kozmonaut Mandić s kolegom…

Goste iz Italije predstavljala je družina Talijan i cijela škvadra s makom ‘Rođaki sa sela 1.’, dok je grupa Slovenaca iz Ankarana predstavila ‘maske koje brišu granice tj. puknuti Europljani’. Zoran Srok s maskom ‘boca man’ odradio je kompletan rally na mopedu Tomos APN 4 i pobrao sve simpatije okupljene publike. .

Za kraj dodajmo da je manifestacija poprimila međunarodni karakter obzirom da svake godinu stižu gosti iz Italije i Slovenije. Zanimljivu priču na kotačima pod maskom podržava i pokrovitelj Primorsko-goranska županija, a službeni osiguravatelj je riječko ”Croatia osiguranje“, mjeritelji vremena ”Adriatic timing“, a partneri u manifestaciji ”Autocentar Marinići“, Rijekaprojekt, Karting centar Rijeka-Preluk i Restaurant-pizzeria Delfino Lovran.

Fotogaleriju puknutih oktanaca pogledajte na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!