FOTO: Pust 2015. – Pomladak Frlanskih zvončari održao noćnu probu pohoda @ Frlanija

zvoncarska_proba_frlanija_mici_zvoncari_frlanski_2015 (1)

Dvadesetak malih zvončara, pomlatka ionako ”mladih” Frlanskih zvončara, održalo je preksinoć generalnu probu pred skorašnji pohod, i pod budnim okom Miroslava Ivaničića uvježbalo prave korake i ostale elemente zvončarske ”koreografije”. Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Frlanija – Mali zvonci napravili su popriličnu buku u četvrtak navečer, kada su se njima opasani dječaci osnovnoškolskog uzrasta spustili niz ulice Frlanije – srećom, radi se o matuljskom naselju poprilično vezanom uz pusnu tradiciju, koje zvončare, maškare i feštu ima i u svojoj himni, pa se nitko nije bunio da mu zvonjava remeti mirno predvečerje.

zvoncarska_proba_frlanija_mici_zvoncari_frlanski_2015 (2)

Dvadesetak malih zvončara, pomlatka ionako ”mladih” Frlanskih zvončara, održalo je preksinoć generalnu probu pred skorašnji pohod, i pod budnim okom Miroslava Ivaničića uvježbalo prave korake i ostale elemente zvončarske ”koreografije”.

Svoje znanje mali će zvončari pokazati na Mićoj zvončarskoj smotri, koja će se u Rukavcu, čiji zvončari drže ključeve općine, održati u subotu, 31. siječnja. Vikend prije toga, odnosno već ove nedjelje, 25. siječnja, krenut će i zvončarskih pohodi, a prema tradiciji, prvi kreću Rukavački zvončari, i to prema Zvoneći. Nedjelju nakon toga, 1. veljače, Zvonejski zvončari idu u povratni pohod prema Rukavcu, a istoga dana zvončari s Vlahovega Brega krenut će prema Korenskom, dok će Mučićevi zvončari tražiti put prema Brgudu.

Frlanski zvončari jedini na svoj pohod idu subotom, i to 7. veljače, a dan kasnije kreću Brgujski zvončari, dok će Brežanski zvončari ”u akciju” krenuti 12. veljače. Jubilarna, 20. zvončarska smotra održat će se u subotu, 14. veljače.

Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!