FOTO: Pust 2015 – Pusne delicije ispunile Hangar dobrim mirisima i ‘gladnim bonkulovićima’ @ Festival pusne hrani

festival_pusne_hrani_2015_matulji_hangar_2

Kako ne bi sve ostalo samo na okusima i mirisima, već da i uši i oči imaju posla, pobrinuli su se delničko Mesopusno društvo Pauše, mići Rukavački zvončari, Pumpa bend te Dražen Turina Šajeta kao ”meštar ceremonije”. Veliku fotogaleriju s Festivala pusne hrani pogledajte na ovom linku

festival_pusne_hrani_2015_matulji_hangar

Matulji – Ugodni mirisi najfinijih delicija pusne kuhinje ponovo su sinoć, po dvanaesti put zaredom, ispunile atmosferu društvenoga doma Hangar, a u njima je podjednako guštalo i gledalište, odnosno ”kušalište”, ispunjeno ”gladnim bonkulovićima” i sudionici ovogodišnjeg izdanja Festivala pusne hrani.

A ti su sudionici stigli iz Gorskog kotara, Istre i samih Matulja, kako bi predstavili ono najbolje što je tradicija njihovih nona prenošena ”s kuhače na kuhaču” ostavila u prašnjavim starim kuharicama, koje se iz škabelina izvlače u vrijeme karnevala.

festival_pusne_hrani_2015_matulji_hangar_1

Domaćine su predstavljali Rukavački zvončari, aktualni čuvari općinskoga ključa, koji su ponudili ječmik, repu z palentun, grašnjaki i presnac. Iz općine Cerovlje stigli su mještani Dragucke vale, a u njihovim se padelama našlo raznih ukusnih jela, među kojima se najviše isticao tradicionalni prilog zvan nadeva u kojoj su svoje mjesto našli sir, stari kruh, jaja i začini. Konačno, Gorski kotar predstavili su Delničani koji su, usprkos snijegu što je sinoć prekrio ceste brdovitijeg dijela naše županije, stigli u Matulje i sa sobom ponijeli gulaš od divljači s palentom, domaći kruh, kraljevsku štrudlu Katarina Zrinski, domaći liker od borovnica i medicu.

Kako ne bi sve ostalo samo na okusima i mirisima, već da i uši i oči imaju posla, pobrinuli su se delničko Mesopusno društvo Pauše, mići Rukavački zvončari, Pumpa bend te Dražen Turina Šajeta kao ”meštar ceremonije”.

Veliku fotogaleriju s Festivala pusne hrani pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: Tomislav Zemanek

error: Content is protected !!