FOTO: Pust 2015 – Veliki interes mališana i atraktivni radovi na likovnom natječaju za djecu @ Matulji

likovni_natjecaj_za_djecu_pust_2015

Direktorica Turističke zajednice Marijana Kalčić Grlaš kazala je da je ove godine zabilježen iznimno velik broj odličnih radova, te da je na žiriju i publici bio težak zadatak. Nekoliko fotografija pogledajte na ovom linku…

Matulji – Tradicionalni likovni natječaj ”Pust 2015”, održan jučer u prostorijama Osnovne škole ”Dr. Andrija Mohorovičić” okupio je čak 76 sudionika, učenica i učenika iz osnovnih škola s područja čitave Liburnije, odnosno iz Matulja, Brešca, Opatije, Lovrana, Klane, Kastava i Viškova.

likovni_natjecaj_za_djecu_pust_2015_1

Cilj ovog likovnog natječaja jest da se djeca uz kreativno izražavanje upoznaju s tradicijom Pusta i kulturnim naslijeđem ovih krajeva, a najbolje radove izabrali su članovi žirija kao i publika koja je posjetila manifestaciju.
Tako je, prema odluci publike, najljepši rad na temu Pusta napravila Lucija Belović iz Kastva, učenica 6. razreda, iza koje je plasirano dvoje ”sedmaša” – Antonio Čuturić iz Viškova i Nikol Radonić iz Lovrana.

Žiri je, pak, nagrade dodjeljivao u dvije kategorije – učenicima od 1. do 4. razreda, te od 5. do 8. razreda. Među mlađim učenicima, najbolji je rad imao učenik prvog razreda, Dino Radetić iz Matulja, a na drugo i treće mjesto plasirala su se dva Lovranca – Gabrijel Matijević iz 3. razreda te Marko Stojšić iz 1. razreda.

Matuljac Dino Anđelković, učenik 5. razreda najbolje je ocijenjen među starijim učenicima, a do njega su se plasirale još dvije sumještanke – Karin Brajdić iz 5. razreda na drugo, te Tea Malnar iz 6. razreda na treće mjesto.
Direktorica Turističke zajednice Marijana Kalčić Grlaš kazala je da je ove godine zabilježen iznimno velik broj odličnih radova, te da je na žiriju i publici bio težak zadatak.

Nekoliko fotografija pogledajte na ovom linku…

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!