FOTO: PUST 2016. – Deset tisuća sudionika prošetalo Korzom na 33. Međunarodnoj karnevalskoj povorci @ Rijeka

medunarodna_karnevalska_povorka_rijeka_2016_korzo_riva_4

Kreativne maske inspirirane aktualnom političkom situacijom u zemlji, ali i bajkovitim idejama te egzotičnim destinacijama, praćene s više od sedamdeset ”pokretnih atrakcija” odnosno alegorijskih kola, u cjelodnevni ”đir” poveo je Meštar Toni u društvu kraljice karnevala Sandre, praćen Morčićima i Gradskom glazbom Trsat. Veliku fotogaleriju s preko 120 fotografija pogledajte na ovom linku

medunarodna_karnevalska_povorka_rijeka_2016_korzo_riva_5

Rijeka – Desetak tisuća sudionika iz 110 karnevalskih grupa s područja Rijeke, Liburnije, ali i ostalih dijelova Hrvatske te inozemstva prodefiliralo je jučer središtem Rijeke na 33. Međunarodnoj karnevalskoj povorci.

Kreativne maske inspirirane aktualnom političkom situacijom u zemlji, ali i bajkovitim idejama te egzotičnim destinacijama, praćene s više od sedamdeset ”pokretnih atrakcija” odnosno alegorijskih kola, u cjelodnevni ”đir” poveo je Meštar Toni u društvu kraljice karnevala Sandre, praćen Morčićima i Gradskom glazbom Trsat.

medunarodna_karnevalska_povorka_rijeka_2016_korzo_riva_3

Povorku je otvorio nastup Prvih riječkih mažoretkinja, a zatvorio, već prema tradiciji, ”ophod” Halubajskih zvončara. Sve je grupe na trasi koja vodi od Rive Boduli preko Ulice Ivana Zajca i Jelačićeva trga, zatim Scarpinom do Korza i Jadranskog trga te natrag prema rivi, pratila glazba i raspoloženi voditelji na čak šest lokacija.

Povijest Riječkog karnevala datira od 1982. godine kada su riječkim Korzom prošetale tri maškarane grupe – karnevalska grupa ”Lako ćemo”, ”Pehinarski feštari” i Halubajski zvončari – da bi se danas razvio u jednu od najznačajnijih karnevalskih događanja u Europi.

Veliku fotogaleriju s preko 120 fotografija pogledajte na ovom linku

medunarodna_karnevalska_povorka_rijeka_2016_korzo_riva_2

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!