FOTO: PUST 2016. – Frlanski zvončari praćeni muzikom tradicionalnom pohodu @ Matulji

pohod_frlanskeh_zvoncari_2016_matulji

Kiša koja je padala – nešto jače u jutarnjim satima, nešto slabije kako se bližila večer – nije bila dovoljna da zvončare odvrati od ”tjeranja zlih duhova” u svome kraju, a u pohodu su im se, prema užanci, pridružile maškare i pusna muzika, uz nezaobilazni ”maj” na čelu kolone. Veliku fotogaleriju pogledajte na ovome linku.

frlanski_zvoncari_pohod_2016_matulji_tradicionalni_1

Frlanija, Matulji, Rubeši – Subota je dan od Frlanskih zvončara, a grupa kršnih momaka oprćena zvoncima obišla je jučer svoju tradicionalnu rutu duž Frlanije, zapadnog dijela Matulja te Rubeša, čiji je početak i završetak od samih početaka najmlađe matuljske zvončarske grupe ispred Matiškine konobe.

Kiša koja je padala – nešto jače u jutarnjim satima, nešto slabije kako se bližila večer – nije bila dovoljna da zvončare odvrati od ”tjeranja zlih duhova” u svome kraju, a u pohodu im se, prema užanci, pridružila i pusna muzika, uz nezaobilazni ”maj” na čelu kolone.

frlanski_zvoncari_pohod_2016_matulji_tradicionalni

Nekoliko desetaka zvončara tako je u dobrom društvu i praćena pogledom svojih sumještana, prošla đir svojom bližom i daljom susešćinom – od Frlanije preko Rubeša i Matulja, nazad u Frlaniju – napravivši i nekoliko kola na za to predviđenim punktovima, a čitavom su ih putem pratili i mještani, kao i zainteresirani pogledi slučajnih prolaznika.

Veliku fotogaleriju pogledajte na ovome linku.

frlanski_zvoncari_pohod_2016_matulji_tradicionalni_2

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: Damirov Foto Kutak , PodUčkun.net

error: Content is protected !!