FOTO: PUST 2016. – Gobo je osuđen i četrdesetmetarskom raketom lansiran na mjesec @ Mošćenička Draga

raketa_gobo_moscenicka_draga_spanjivanje_pust_2016_1

Najspektakularnije spaljivanje Pusta, koje se od ostalih sličnih događanja na Liburniji razlikuje po činjenici da ”živi pust” i nakon njegovog završetka ostaje – živ, bilo je uzbudljivo finale kratke, ali intenzivne ovogodišnje karnevalske sezone, u kojoj su brojna događanja na čitavoj Liburniji ostavila tek malo vremena za predah. Veliku fotogaleriju oproštaja od Gobota uz spektakularni vatromet pogledajte na ovom linku.

raketa_gobo_moscenicka_draga_spanjivanje_pust_2016_4

Mošćenička Draga – Četrdesetak metara visokom raketom jedini liburnijski živi Pust – draški Gobo – s rive u Mošćeničkoj Dragi jučer je ponovo otpremljen na svoj put na Mjesec, gdje će čekati iduću karnevalsku sezonu. A tom ”izgnanstvu” koje se iz godine u godinu ponavlja na Pepelnicu, prisustvovalo je nekoliko tisuća ljudi koji su prije samog čina spaljivanja rakete mogli pogledati i Smotru pusnih zastava na kojoj su bila zastupljena praktički sva liburnijska pusna društva, ali i svjedočiti u sudskom procesu protiv jadnog Gobota koji je na kraju osuđen za ”sve i svašta”, uglavnom stvari koje su najteže pogodile građane.

raketa_gobo_moscenicka_draga_spanjivanje_pust_2016_6

Najspektakularnije spaljivanje Pusta, koje se od ostalih sličnih događanja na Liburniji razlikuje po činjenici da ”živi pust” i nakon njegovog završetka ostaje – živ, bilo je uzbudljivo finale kratke, ali intenzivne ovogodišnje karnevalske sezone, u kojoj su brojna događanja na čitavoj Liburniji ostavila tek malo vremena za predah.

Ipak, nakon tako ”stresnog” perioda za sve pusne jude, slijedi godinu dana odmora od karnevalskih uzbuđenja, da bi spremni dočekali ”novu sezonu”. Jer, Gobo će u svakom slučaju biti spreman, a loših stvari u svijetu, državi i mjestu koje mu valja ”prišiti” također će biti – ne treba sumnjati – u izobilju.

Veliku fotogaleriju oproštaja od Gobota uz spektakularni vatromet pogledajte na ovom linku

raketa_gobo_moscenicka_draga_spanjivanje_pust_2016_3

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!