FOTO: PUST 2016. – Zaglušujuća buka tisuća zvona donijela je lijepo vrijeme i užitak za tisuće gledatelja @ Matulji

zvoncarska smotra_matulji_2016 (139)

Po rijetko viđenom lijepom danu za ovu priliku, jer smotra zvončara gotovo je redovito praćena kišom, poznatom rutom od Štacijona do parkirališta kraj Konzuma prošlo je oko tisuću zvončara iz matuljskih mjesta, te susjednih gradova i općina, ali i nešto udaljenijih predjela Hrvatske i Slovenije, a u prolasku kroz matuljski centar pratilo ih je desetak tisuća očiju i slušalo desetak tisuća ušiju. Sve detalje s ovogodišnje Zvončarske smotre provjerite u našoj velikoj foto-galeriji

zvoncarska smotra_matulji_2016 (158)

Matulji – Zvona su odradila svoje – usprkos najavama ”slabog vremena”, grmljavnina tisuća zvona kojima su se opasali sudionici jučeranje 21. Zvončarske smotre u Matuljima otjerala je oblake i dozvala sunce. Po rijetko viđenom lijepom danu za ovu priliku, jer smotra zvončara gotovo je redovito praćena kišom, poznatom rutom od Štacijona do parkirališta kraj Konzuma prošlo je oko tisuću zvončara iz matuljskih mjesta, te susjednih gradova i općina, ali i nešto udaljenijih predjela Hrvatske i Slovenije, a u prolasku kroz matuljski centar pratilo ih je desetak tisuća očiju i slušalo desetak tisuća ušiju.

Na čelu kolone bile su maškare, a prve među njima – male maškare Dječjeg vrtića Matulji, dok su ”počasno mjesto” među matuljskim maškaranim skupinama imale Mučićeve maškare koje ove godine slave pola stoljeća postojanja. Uz njih, prodefilirale su i maškarane grupe ”Zijat, sost, tancat i pit” te ”Vavek parićani”.

zvoncarska smotra_matulji_2016 (130)

Nakon maškara, krenuli su i zvončarske grupe, s visoko podignutim baltama, a ”rijeka” kršnih momaka doslovce je u ”bujici” satima prolazila matuljskim ulicama. Brežanski zvončari prvi su krenuli od Štaciona prema centru, a slijedili su ih Kukuljanski zvončari, Vukojevački starčevi, Žejanski, Ćićski, Munski, Zametski zvončari, Sovinjski pusti, Pregradske šime, Grobnički dondolaši, Zvončari Korensko-Vlahov breg, Kurenti Ptuj, zatim Brgujski i Halubajski zvončari, dok su smotru zatvorili Frlanski zvončari.Naravno, u pratnji zvončara bile su i muzike pa je i raspoloženje na ”početnoj točki”, odnosno matuljskom željezničkom kolodvoru, bilo ”na visini’.

zvoncarska smotra_matulji_2016 (108)

Glazbe je bilo i na drugim ”punktovima” – na pozornici u centru mjesta sudionike i posjetitelje Zvončarske smotre zabavljali su Mauro Staraj i La Banda, a u šatoru na ”kraju rute” za atmosferu se pobrinula grupa Maestral. Pusna subota, dan na koji se tradicionalno održava Zvončarska smotra, ujedno je i Dan Općine Matulji koji je službeno obilježen u općinskoj zgradi, uz prisutnost povjerenika Alena Hosta.

Sve detalje s ovogodišnje Zvončarske smotre provjerite u našoj velikoj foto-galeriji.

zvoncarska smotra_matulji_2016 (16)

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!